Трима души са арестувани в Белгия като предполагаеми съучастници за

...
Трима души са арестувани в Белгия като предполагаеми съучастници за
Коментари Харесай

Трима души са арестувани за стрелбата срещу шведските граждани в Брюксел

Трима души са задържани в Белгия като хипотетични съучастници за нападението против шведските жители в Брюксел предишния месец, предадоха малките екрани VRT и NOS.

Стрелбата стана по време на футболната среща сред националните тимове на двете страни. Освен двете жертви, трети беше ранен, а обвиненият причинител арестуван и погубен от полицията.

Тримата са задържани на 20 ноември (понеделник) по време на претърсвания в пет жилища, само че карцерът им бе разгласен два дни по-късно, както и в кварталите Сен Йос и Иксел.

Според VRT двама от тримата обвинени са част от терористична група. Твърди се, че третият е нарушил Закона за оръжията.

Освен тях, по-рано полицията задържа мъж , за който се счита, че е доставил оръжието на убийствата.

Двама шведски жители починаха в квартал " Моленбек ". Жертвите са носили фланелка на националният им тим,. Съседи чули, че стрелецът крещял " Аллах акбар ".

В обществените мрежи той се оповестил преди стрелбата за джихадист и член на " Ислямска страна " . В последното оповестено видео той обяснил, че отмъщава поради мюсюлманите. " Живеем поради религията си и ще умрем за нея, Аллах е популярен. Вашият брат Абдесалам отмъсти за мюсюлманите, убих трима шведи едновременно ", споделя той.

Премиерът Александър де Кро разгласи случая като " лицемерен атентат против шведски жители ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР