Трима души от персонала, който се грижи за възрастни хора

...
Трима души от персонала, който се грижи за възрастни хора
Коментари Харесай

Болни и здрави живеят заедно в дома за възрастни в с. Гара Орешец

Трима души от личния състав, който се грижи за възрастни хора в дома в село Гара Орешец, са дали позитивни проби за ковид. Тестовете са направени в неделя. От локалната администрация упорстват да бъдат изследвани и околните на въпросните лица, с цел да може да се ограничи разпространяването на COVID-19.

Изключително тревожна остава обстановката в дома, описа в „ Тази заран “ Светослав Славчев, кмет на община Димово.
Нови случаи на COVID-19 са регистрирани в дома за остарели хора във Видинско Носителите на вируса в цялата област са 73, от тях медицински личен състав - 31
„ Това се трансформира в инфекциозно поделение – безусловно. Разликата е, че тук работят хора, които гледат и болните, и здравите. Ние изолирахме болните от здравите. На втория етаж няма здрави. На първия етаж към момента нямаме хора с позитивна проба. Но личният състав е еднакъв. Този личен състав е в огнището на болестта и се колебая, че защитното им облекло е такова, каквото е в лечебните заведения “, разяснява той.

По думите на Славчев ситуацията в дома се утежнява с всеки час. В 4 ч. сутринта е извикана кола за спешна помощ за човек с доказана проба, чието положение се е влошило.

12 са доказаните случаи на инфектирани домуващи в с. Гара Орешец – 8 са доказаните проби през вчерашния ден.

От локалната администрация насочиха питане за извеждане на заболелите.
Две отделения във видинската болница не работят поради липса на личен състав 31 са инфектираните с ковид медицински лица, като съществена част е от отделенията по кардиология и неврология
„ Просто настояваме да бъдат изведени и считаме, че това е идната стъпка, която би трябвало да бъде направена наложително “, разяснява Любослава Йорданова, секретар на Община Димово.

Засега отговор от институциите не е получен.

Достъпът до дома е неразрешен от началото на изключителното състояние. Предполага се, че болестта е била вкарана, откакто на 13 април пациент с инсулт се връща от неврологичното поделение на болничното заведение във Видин. На 15 април положението му се утежнява, след което е върнат в лечебницата. Направен му е тест и по този начин лекарите откриват съществуването на COVID-19.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 1 363 0 58 206 Света 3 064 895 2 381 211 609 922 581 Заразени* Нови Починали България 1 363 0 58 Света 3 064 895 2 381 211 609
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР