Трима американски официални представители съобщиха, че по първоначални данни ракетата,

...
Трима американски официални представители съобщиха, че по първоначални данни ракетата,
Коментари Харесай

Американски представители: По първоначални данни ракетата, ударила Полша, е била изстреляна от украинските сили по руска ракета

Трима американски публични представители оповестиха, че по първични данни ракетата, блъснала Полша, е била изстреляна от украинските сили по приближаваща съветска ракета, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Според тях това е станало на фона на вчерашния унищожителен ракетен залп ,

изстрелян от Русия по електроенергийната инфраструктура на Украйна.

Цитираните от Асошиейтед прес публични представители са поискали да останат анонимни.

Тази оценка и изявленията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън на срещата на върха на Г-20 в Индонезия се разминават с информацията ,

дадена по-рано от почитан чиновник на американското разузнаване, който съобщи пред Асошиейтед прес, че на полска територия са паднали съветски ракети, отбелязва организацията.

Двама души починаха след гърмеж във плантация в полското село Пшеводув, покрай границата Украйна. Полското министерство на външните работи заяви по-рано, че ракета, създадена в Русия, е паднала в източната част на страната. Президентът на Полша Анджей Дуда беше по-предпазлив в изказванията си, като уточни, че няма безапелационни доказателства за това кой я е изстрелял и къде е създадена. Той съобщи, че " най-вероятно " е създадена в Русия, само че това към момента се ревизира. В изявление на НАТО се споделя, че това е " драматичен случай ". Украинският президент Зеленски назова ракетния удар в Полша „ доста сериозна ескалация “ на войната. Руското министерство на защитата отхвърли да стои зад „ каквито и да било удари по цели наоколо до украинско-полската граница “.​ Полският външен министър Збигнев Рау извика съветския дипломат и изиска незабавни подробни пояснения, заяви полското държавно управление, съобщи Българска телеграфна агенция.

На заглавната фотография: Полиция в Полша.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР