Трима алпинисти загинаха на Еверест, съобщиха организаторите на експедициите. Така

...
Трима алпинисти загинаха на Еверест, съобщиха организаторите на експедициите. Така
Коментари Харесай

Седем алпинисти загинаха на Еверест за седмица заради задръстване

Трима алпинисти починаха на Еверест, оповестиха уредниците на експедициите. Така броят на починалите на най-високия връх единствено през тази седмица доближава 7 индивида.

„ Още двама индийски катерачи починаха на Еверест през вчерашния ден ”, съобщи Мира Ачаря, представител на непалското министерство на туризма, а уредниците на експедициите потвърдиха трета гибел.

Капа Дас на 52 години е достигнал върха и е умрял през вчерашния ден следобяд по време на слизането си. Друг индиец - 27-годишният Нихал Багуан, също е починът на връщане от върха. „ Той бе в задръстването повече от 12 часа и бе отпаднал. Шерпите го придвижиха до лагер 4, само че той умря там ”, съобщи Кешав Пудел.

Третата жертва е австрийски катерач, който е умрял от северната страна на планината също по време на спускането си.

Вчера се оформи опашка от катерачи наоколо до върха, откакто към 200 индивида са се възползвали от ясното време в сряда, с цел да се опитат да изскачат върха от Китай и Непал. Екипите е трябвало да се наредят на опашка, с цел да стигнат върха, като по този метод рискуват да получат измръзване или височинна болест. В резултат на това закъснение през вчерашния ден двама катерачи изгубиха живота си по пътя надолу. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР