Трикратният европейски вицешампион по джудо - Янислав Герчев, заяви, че

...
Трикратният европейски вицешампион по джудо - Янислав Герчев, заяви, че
Коментари Харесай

Янислав Герчев: Безкрайно много исках да спечеля златото

Трикратният европейски вицешампион по джудо - Янислав Герчев, съобщи, че безпределно доста е желал да завоюва златния орден на шампионата на Стария континент за мъже и дами, който за първи път се организира в София.

В категория до 60 кг, с " ипон " 34 секунди преди края на срещата. По този метод Гаригос отбрани европейската си купа, а Янислав се задоволи с трети сребърен орден от европейски шампионати.

Пред камерата на Българска национална телевизия, българският джудист показа, че Гаригос справедливо е спечелил купата. Герчев съобщи, че полуфиналната среща с Йоре Верстратен (Белгия), която продължи 13 минути, му е лишила огромна част от силите.

" Имах голямо предпочитание да печеля златния орден, само че полуфиналната среща ми лиши огромна част от силите. Наистина не чаках да бъде толкоз изтощен. Мислих, че съм възстановил и излязох на " татамито " с ясната цел да стана европейски първенец. Това ми е трети край, желаех безпределно доста да развеселявам цялата аудитория. В случая испанецът бе по-добър от мен и справедливо завоюва ", сподели Герчев пред публичната телевизия.

Той разкри, че е свалил 10 кг, с цел да се вмести в новата си категория от 60 кг и това му се е отразило тежко.

" За да се вместя в категорията до 60 кг, аз смъкнах 10 кг. Отрази ми се тежко, само че това не е опрощение. Истината е, че на финала аз бях справедливо надвит. Опитах се да се върна в срещата, направих всичко допустимо, само че нямах сили ", съобщи джудистът ни.

За край, Герчев си пожела да завоюва златото от идното Световно състезание.

" Дай Боже на Световното състезание да печеля златния орден ", приключи Янислав Герчев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР