Триетажна необитаема къща на ул. Генерал Данаил Николаев 29 предстои

...
Триетажна необитаема къща на ул. Генерал Данаил Николаев 29 предстои
Коментари Харесай

Премахват опасна сграда на ул. Генерал Данаил Николаев в Пловдив

Триетажна необитаема къща на ул. " Генерал Данаил Николаев " 29 следва да бъде съборена, защото е рискова за преминаващите около нея. Съобщението за издадената на 21 април 2022 година заповед на кмета на регион " Централен " е залепена на входната врата на парцела, съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg .

" Като администрация би трябвало да се грижим за безвредна среда за жителите. За тази постройка са направени две градивни експертизи, които са открили, че има градивни проблеми и би трябвало да бъде отстранена " - разяснява Стаменов. 

Дълги години притежателите не са предприемали никакви дейности за укрепването и обезопасяването на постройката, макар продължителната преписка с администрацията на " Централен ". Издадена била заповед за ремонт и реорганизация, само че стопаните не създали нищо. Напоследък от фасадата зачестило рухването на разнообразни по величина парчета и детайли, което е рисково за преминаващите и по тази причина периметърът пред къщата е заварден с двойна лента.  

" Като административна процедура ние сме създали нужното. Оттук нататък отговорността е на притежателите. Те сами би трябвало да подхващат дейности за събарянето, защото постройката е частна благосъстоятелност. Общината може да се намеси единствено в случай че къщата е в положение на самосрутване, само че в този случай средствата би трябвало да бъдат възобновени от притежателите, а това нормално става по правосъден ред " - сподели още районният кмет. 

Къщата на ул. " Генерал Данаил Николаев " 29 е издигната през 20-30 години на ХХ в. Има доста съсобственици, някои от които живеят в Пловдив, други са отвън града. До преди няколко години в постройката е живеело семейство в неравностойно състояние. Те се изнесли оттова, тъй като при всеки дъжд водата се изливала до първия етаж поради неналичието на покривни детайли. Всеки би трябвало да се грижи за собствеността си, а в съответния случай това не е направено макар издаваните административни наставления, разяснява Стаменов. 

Опасната постройка би трябвало да бъде отстранена неотложно.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР