Тридесет и три са пияните водачи, а 9 дрогираните, хванати

...
Тридесет и три са пияните водачи, а 9 дрогираните, хванати
Коментари Харесай

За 24 часа: 33 пияни и 9 дрогирани шофьори хванаха катаджиите

Тридесет и три са пияните водачи, а 9 дрогираните, хванати да карат от полицията през последното денонощие. Това демонстрират данните от профилираната полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Тя започва след злополуката в София, породена от Георги Семерджиев, при която починаха две млади пешеходки.

9875 моторни транспортни средства са тествани в границите на акцията. Извършен е надзор на 12 229 водачи и пасажери. Съставени са 3146 фиша и 757 акта за открити административни нарушавания, регистрират от Министерство на вътрешните работи.

Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.

В рамките на миналия ден са открити 33 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол. 18 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 15 - с над 1,2 на 1000, един е отказал да бъде тестван.

Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат девет души, а осем, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР