На брифинг в Главната дирекция Национална полиция (ГДНП) представители на

...
На брифинг в Главната дирекция Национална полиция (ГДНП) представители на
Коментари Харесай

МВР обяви засилени мерки за празниците, ще има спецакции за пияни и дрогирани шофьори

На брифинг в Главната дирекция " Национална полиция " (ГДНП) представители на " Охранителна полиция ", " Пътна полиция " и " Криминална полиция ", " Гранична полиция " и Главната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (ГДПБЗН) оповестиха какви са подхванатите ограничения.

Граничен надзор

Ще бъдат викани спомагателни чиновници при нужда, разгласи основен контрольор Светослав Шарлаганджиев от " Гранична полиция ". Направени са срещи с граничния надзор на прилежащите страни, с цел да се усъвършенства работата на всички гишета по граничните пунктове. Шарлаганджиев насочи зов към жителите да пътуват с авансово готови документи, нужни им за прекосяването.

Пожарна сигурност

През последния месец на територията на цялата страна органите за пожарна сигурност са организирали взаимни инспекции, най-много на православните храмове, където се чака скупчване на хора, както и на местата за настаняване и заведенията, разгласи комисар Георги Толин от ГДПБЗН. Извършени са 1870 инспекции, след които са издадени 87 наставления.

Толин разгласи, че към огромните православни храмове в страната ще бъдат ситуирани противопожарни коли и коли за спешна помощ.

Противодействие на закононарушенията

Инспектор Росен Белишки от " Криминална полиция " полиция заяви, че домовите обири през първото тримесечие на годината са с 266 по-малко от тези за същия интервал през миналата година. Има 33% разкриваемост, разгласи той.

Ще има надзор на избрани места и лица от престъпния контингент, разгласи той, без да уточни детайлности.

Ще бъдат осъществявани и профилирани интервенции за противопоставяне на престъпността, сподели още контрольор Белишки.

Охрана на гари и автогари

Инспектор Милорад Йорданов от " Охранителна полиция " заяви, че е органите на Министерство на вътрешните работи са осъществели контакт с локалните управляващи и частните охранителни компании, с които са разисквани методите за продан на информация.

Засилена ще бъде защитата на обектите, през които минават доста хора, като гари и автогари, заяви още той. Проведена е и среща с ръководителите на компании, които правят инкасова активност, добави контрольор Йорданов.

В храмовете няма да се позволяват хора с оръжие и пиротехнически произведения.

Пътна сигурност

Комисар Мария Ботева от " Пътна полиция " сподели, че предстоят тежки дни от позиция на трафика. Гражданите да сортират добре времето, в което ще тръгнат на път, да ревизират маршрутите, както и техническата редовност на колите, предложи тя.

Специализирана полицейска интервенция за инспекция на шофиране след приложимост на алкохол и наркотични субстанции ще върви по време на празничните дни, стана известно по време на брифинга.

При сериозна обстановка телефон 112 е постоянно разполагаем на жителите, припомниха от Министерство на вътрешните работи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР