Тридесет и три непълнолетни лица, пребиваващи без придружител след 22:00

...
Тридесет и три непълнолетни лица, пребиваващи без придружител след 22:00
Коментари Харесай

Хванаха 33 непълнолетни в дискотека в Силистра

Тридесет и три малолетни лица, пребиваващи без компаньон след 22:00 часа в питейно заведение в централната част на Силистра, са открити от полицията в нощта на 11 против 12 февруари. Проверката е осъществена в хода на профилирана полицейска интервенция, осъществена със сили и средства на РУ-Силистра за времето от 19:00 часа на 11 февруари до 05:00 часа на 12 февруари на територията на община Силистра.

Проконтролирани са голям брой питейни заведения, към 50 моторни транспортни средства и към 70 лица. Установени са двама водачи, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол, формирани са 1 акт и 14 фиша за нарушавания на Закона за придвижване по пътищата.

В хода на полицейските дейности към 02:30 часа на 12 февруари в едно от питейните заведения в централната част на Силистра са открити 33 малолетни без компаньон на възраст от 15 до 17 години. Всички те са отведени в Районното ръководство, където по-късно с протокол са предадени на родителите им.

На всички родители са формирани актове по Закона за протекция на детето - глобата, планувана в него е санкция от 300 до 500 лева Спрямо притежателя на заведението следва предприемане на административно-наказателна мярка. За сходно нарушаване законът планува санкция или имуществена глоба от 2000 лева до 4000 лева

Контролът на полицията за наличие на малолетни и малолетни без компаньон в нощните заведения ще продължи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР