Тридесет и четири битови пожара са регистрирани в Кюстендилско за

...
Тридесет и четири битови пожара са регистрирани в Кюстендилско за
Коментари Харесай

Тридесет и четири битови пожара са регистрирани в Кюстендилско през отоплителния сезон

Тридесет и четири битови пожара са регистрирани в Кюстендилско за интервала от 1 октомври до 26 февруари - през отоплителния сезон, оповестиха от полицията, съобщи Българска телеграфна агенция.

Десет от пожарите са с директни материали вреди, а главните аргументи са самозапалване в комини (24 пожара) и строителна нередовност – (6 пожара).

Четири пожара са зародили от погрешно прилагане на отоплителни уреди. Няма починали и потърпевши жители от катастрофи, свързани с есенно-зимния отоплителен сезон, прецизираха от полицията.

По-рано от противопожарната работа оповестиха, че пожарната конюнктура в района е усложнена. По данни на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи от 1 до 16 февруари са обслужени общо 41 катастрофи - 12 в урбанизирани територии и 29 в отвън обитаемоте места. Поради повърхностно боравене с открит огън са зародили 37 пожара, а четири - от късо съединяване в електропроводните линии.

Според пожарникарите, повишението на температурите и слънчевото време са предпоставки за пораждане на пожари и усложняване на пожарната конюнктура. От там припомниха, че административната глоба за палене на стърнища и изгаряне на горими боклуци, според Закона за Министерство на вътрешните работи, е от 200 до 2000 лева

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР