Тричленно семейство на бивш селски кмет беше изведено по спешност

...
Тричленно семейство на бивш селски кмет беше изведено по спешност
Коментари Харесай

Кмет преживя истински ужас! Изведоха него и семейството му от дома им

Тричленно семейство на някогашен селски кмет беше изведено по неотложност от рухващото си жилище в доспатското село Црънча. 72-годишният Недко Долапчиев бил кмет на селото дълги години, а останалото време от живота си - преподавател. Заедно със брачната половинка си и единия си наследник те живеели в наследствена фамилна къща близнак, строена от камък и тиня. Двуетажната сграда обаче взела да поддава съществено, създавайки действителна заплаха да се срути всеки миг. Стената на първия етаж на постройката се наклонила с 30 см, оповестява " Марица ".

Заради заплахата да пострада както фамилията, по този начин и жителите на селото, в случай че се срути, кметът на Црънча Юли Делибашев алармирал в община Доспат, откъдето изпратили комисия на оглед. Комисията имаше за цел да откри дали и по какъв начин може да се укрепи постройката. Инженер конструктор обаче даде мнение, че това е невероятно, в случай че тази част от къщата близнак не се срути и не се построи напълно отначало, за което нямат средства нито фамилията, нито е във опциите на общината.

Със заповед на кмета на община Доспат инж. Елин Радев фамилията е изведено при братовчеди от рисковата постройка незабавно, с цел да се избегне угрозата да им се срути на главите, в случай че мине тежкотоварна техника по улицата или при земетресение, обясниха от общината. От управата считали в краен случай да ги настанят във фургон, в случай че не се откри друго решение.

" Долапчиев е един от първите и най-образовани хора в селото ни. Той съобщи, че в случай че би трябвало, с едно одеяло в сайванта ще спят, само че няма да се местят в друга къща. Проблемът с местоживеенето на фамилията му беше решен след единодушие на роднините в хубавичко част на къщата, да се настанят там ", сподели кметът на Црънча Юли Делибашев.

Семейството има двама синове и две дъщери. Три от децата му устроили сами живота и жилищата си в селото и страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР