Тричленен военномедицински екип замина с 35-ия контингент на Въоръжените сили

...
Тричленен военномедицински екип замина с 35-ия контингент на Въоръжените сили
Коментари Харесай

Български военни медици заминаха за Афганистан

Тричленен военномедицински екип отпътува с 35-ия контингент на Въоръжените сили за присъединяване в задачата на НАТО "Решителна поддръжка " в Афганистан, оповестиха от ВМА.

Международната задача на НАТО в Афганистан е фокусирана върху подготовката, подпомагането и даването на екипи от съветници за афганистанските държавни институции и националните сили за сигурност във взаимоотношение с афганистанското държавно управление, сътрудниците и другите интернационалните организации, ангажирани в района.

Участието ни в задачата е според отговорностите на България като член на НАТО.

Подп. доктор Йордан Йорданов, майор доктор Стефан Колчев и ст. серж. Яна Иванова - здравна сестра от състава на Военномедицинска академия ще се грижат за здравето на 35-ия български контингент.

На 16 януари бе формалната гала по изпращането на 35-я български контингент в състав от 158 военнослужещи.

Българските военни медици вземат участие в разнообразни филантропични и мироопазващи задачи зад граница повече от век, като постоянно са получавали отлична оценка за представянето си. Това е извънреден отзив за високия рейтинг освен на ВМА, само че и на Българската войска при присъединяване в интернационалните задачи.

Освен в горещите точки на света, нашите военни лекари са в непрекъсната подготвеност да оказват помощ на популацията и в спокойно време - при естествени бедствия, индустриални повреди, терористични актове и други, означават от ВМА.

Церемонията по изпращане на 35-ия български контингент в Афганистан бе на 16 януари. Той е в състав от 158 военнослужещи и включва народен детайл, рота за защита, екип от съветници и щабни офицери в щаба на задачата на НАТО. Национален пълководец на контингента е полковник Георги Маргитин, пълководец на ротата за защита е майор Стефан Димов, а помощник-национален пълководец – полковник Камен Иванов..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР