Тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) отменя присъдата на

...
Тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) отменя присъдата на
Коментари Харесай

Отмениха присъдата на бившия футболист Александър Бранеков, мятал павета по полицейски кордон

Тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) анулира присъдата на Софийския градски съд (СГС) против някогашния футболист Александър Бранеков и връща делото за ново разглеждане от различен състав на съда от стадия на правосъдното съвещание. Решението не предстои на обжалване.

С придъда на Софийския областен съд Александър Бранеков е приет за отговорен в това, че направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като хвърлил паве към полицейския кордон по време на митингите на 02.09.2020 година на площад „ Независимост “ сред постройките на Министерския съвет и на някогашния Партиен дом (хулиганство).

Наложени са му наказванията „ публично неодобрение “ и „ пробация “ с ограниченията „ наложителна регистрация по сегашен адрес “ за период от 2 година и „ наложителни периодически срещи с пробационен чиновник “ за период от 2 година Оправдан е по обвиняването действието да се отличава с изключителна смелост. С присъдата на Софийски градски съд е анулирана първоинстанционната, като подсъдимият е оневинен напълно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР