Тричленен екип е прекарал 4 години в създаването на робота,

...
Тричленен екип е прекарал 4 години в създаването на робота,
Коментари Харесай

Запознайте се с Qibbot: Най-бързият боен робот в света, управляван от човек

Тричленен екип е прекарал 4 години в основаването на робота, който реагира по-бързо от времето, належащо на човешкото око да мигне

Емил Василев преди 38 секунди 1 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 14:30 | 31.07.2023

Северна Корея показа „ най-мощното оръжие в света “ – нуклеарната безпилотна подводница „ Haeil “

КосмосЕмил Василев - 12:16 | 01.08.2023

Ракетата Falcon 9 на SpaceX може да е пробила дупка в йоносферата

КосмосЕмил Василев - 19:00 | 01.08.2023

Австралийската галактическа организация разкри произхода на мистериозния обект, открит на краибрежието ѝ

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Китайската компания Qibot Robot Company твърди, че е основала най-бързия робот-боксьор в света. Високият над 190 сантиметра робот е с една ръка, може да се ръководи от разстояние и има време за реакция от единствено 12 милисекунди, което съгласно компанията го прави най-бързият в света, оповестява South China Morning Post.

Както роботите се основават, с цел да заместят хората в досадни и повтарящи се задания, по този начин те са и чудесна опция, изправена пред насилието. Военните по света се стремят да усилят потреблението на безпилотни самолети, с цел да държат хората надалеч от рисковите зони, а войните с роботи не са непозната идея за множеството хора през днешния ден.

Qibbot – най-бързият военен робот в света

Тричленният екип стартира работа по Qibbot през 2019 година и прекарва идващите 3 години в създаване на модел от първо потомство. След това е показан Qibbot с една ръка, която може да се протяга на съвсем метър и половина и да нанася много мощен удар.

За да усъвършенства проблемите, свързани със скоростта и продуктивността, екипът се съсредоточил върху оправянето с провокациите, свързани с механичната част и контролера на робота. В логаритъма за ръководство екипът въвел контролер „ feed-forward “ наред с контролера за противоположна връзка, който е общоприет за такива системи. Задачата на този контролер е да планува систематичните забавяния и да реагира на компенсирането на забавянето, породено от механичните системи и устройствата за виртуална действителност, употребявани от човешките контролери.

Битка с ИИ

Екипът на Qibbot твърди, че е постигнал закъснение от 12 милисекунди, която е доста по-кратка от времето, належащо за намигване на човешкото око и оказва помощ на контролера да избегне чувството за закъснение.

Екипът продължава да усъвършенства робота, като го оборудва с още една ръка и повече стави, с цел да направи придвижванията му по-плавни.

Приложението: Помощ в рискови обстановки, като битка с престъпността.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР