Три затворнически общежития, три преходни отделения (half way house), два

...
Три затворнически общежития, три преходни отделения (half way house), два
Коментари Харесай

Откриха ново модерно затворническо общежитие във Враца

Три затворнически общежития, три преходни отделения (half way house), два ареста, пробационна работа и обучителен център.

Това са главните резултати от план „ Осигуряване на сигурна и безвредна материална среда в пандизите и арестите “, който Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ (ГДИН) извършва по Програма „ Правосъдие “ на Норвежкия финансов механизъм (НФМ) 2014-2021.
 Министерство на правораздаването
Дейностите бяха регистрирани на заключителна конференция във Враца, като събитието съответства с разкриване на новото общежитие от открит вид към пандиза в града , оповестиха от Министерство на правораздаването.

Затворническото оборудване е с потенциал до 180 лишени от независимост. След реорганизация в спалните пространства има санитарни възли, построени са бани и съвременен кухненски блок. За лишените от независимост има зала за рандеву, магазин в мястото за престой навън, спортни площадки.

За надзорния и административния състав са подсигурени работни пространства, отговарящи на европейските условия и стандарти. Средствата за преустройството и ремонта за новите корпуси във Враца са в размер на 1 млн. 627 хиляди лева
 Министерство на правораздаването
На конференцията участваха отрасловият заместник-министър на правораздаването Георги Николов, основният шеф на ГДИН гл. комисар Ивайло Йорданов, сътрудници по плана от Кралство Норвегия и други.

От името на Министерството на правораздаването заместник-министър Николов благодари на норвежките сътрудници за положителното съдействие и споделения опит, посредством които България съумява да отговори на провокациите и поетите интернационалните задължения във връзка с изискванията в местата за отнемане от независимост. 

До края на месеца би трябвало да бъдат приключени и другите съществени обекти по този план, който се финансира от НФМ с общо 12 849 803 лева . Сред тях са реновираните общежития „ Хеброс “ към пандиза в Пловдив (капацитет до 130 лишени от свобода)и „ Строител “ към пандиза в Бургас - потенциал 80 лишени от независимост.
 Министерство на правораздаването
В Пловдив, в Бургас и в общежитие „ Самораново “ к ъм пандиза в Бобов дол  се построяват и преходни отделения, така наречен half way house, с които ще бъде въведена нова социално-интеграционна идея за подготовка на пандизчиите и тяхното адаптиране преди включването им назад в обществото.

В Петрич следва да бъде открит новият арест и пробационна работа, нови арестни пространства ще има и в Самораново. В Пазарджик към този момент трета година действа обучителен център, в който се организират разнообразни професионални курсове. 

В края на месец април се чака да бъде открит и най-амбициозният план на Министерство на правосъдието и ГДИН - новият затвор и образователен център в Самораново.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР