Три ученички от Варна са допуснати до участие в Националния

...
Три ученички от Варна са допуснати до участие в Националния
Коментари Харесай

Три ученички от Варна са допуснати до участие в Националния конкурс „Посланици на здравето”

Три ученички от Варна са позволени до присъединяване в Националния конкурс „ Посланици на здравето “. Надпреварата се провежда за 11-ти път от Министерството на здравеопазването.

Венета Делчева от СОУ „ Димчо Дебелянов “ се е класирала в първата фаза на конкуренцията с плана си за Турнир за супер мощ „ Да станем бързи, здрави, умни и красиви “, излиза наяве от оповестените на уеб страницата на здравното ведомство документи, съобщи кореспондент на  Радио „ Фокус “ – Варна .

Във възрастовата група от 9 до 12 клас са номинирани два варненски плана. Единият е на Пенка Добрева от СУЕО „ Александър Сергеевич Пушкин “ и е на тематика Да почистим дробовете на България дружно! “. А другият е на Евелина Дамянова от III ПМГ „ Акад. Методий Попов “ и озаглавен „ Знам какво хапвам “. 65 плана на възпитаници от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна са позволени до присъединяване в XI-то издание на Националния училищен конкурс „ Посланици на здравето ”, за образователната 2018/2019 година Конкурсът се провежда в партньорство с Министерствата на образованието и науката, на културата, на младежта и спорта, на околната среда и водите и от Представителството на Европейската комисия в България в границите на Националната стратегия за предварителна защита на хроничните незаразни заболявания 2014-2020 година Тазгодишното издание на състезанието ще продължи до 1 юни 2019 година, а формалното награждаване на спечелилите ще се организира през месец юни.

Финалисти ще бъдат 9 плана, класирани за първо, второ и трето място по 3 във всяка възрастова категория (1-4 клас, 5-8 клас и 9-12 клас) и 3 плана, класирани за поощрителни награди по една за всяка възрастова категория. Министерство на здравеопазването и Представителството на Европейската комисия в България обезпечават по една предметна премия в категорията специфични достижения в региона на запазване на здравето. Общо наградени ще бъдат 61 плана.

Проектите, отговарящи на регламента са 65, като в категорията от 1-ви до 4-ти клас са позволени – 13 проекта; от 5-ти до 8-ми клас – 29 плана и от 9-ти до 12-ти клас – 23 плана. Списъци с номинираните планове, позволени до присъединяване във втора фаза на състезанието, може да намерите в атачмънти.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР