Три села в община Карлово са в много тежко състояние.

...
Три села в община Карлово са в много тежко състояние.
Коментари Харесай

Кошмарът в Карловско няма край! Полудялата река Стряма заля... СНИМКИ

Три села в община Карлово са в доста тежко положение. Разрушени са четири или пет моста, които са общинска благосъстоятелност, заяви при визитата си в Карловско министърът на районното развиване Иван Шишков.

Той сподели, че от сутринта е била пратена техника на АПИ, само че откакто 61-ва Стрямска бригада се е присъединила с доста по-мощна техника, към този момент няма потребност и пътната организация да оказва помощ.

Относно затворения поради изобилния дъжд проход Троян-Кърнаре, министърът сподели, че ще бъде отворен най-късно до на следващия ден вечер. Техника сега почиства там.

За наводнението в Карловско Иван Шишков разяснява, че нанесените вреди от пороя са ужасно доста, само че за благополучие са единствено материални и няма жертви. Сумите за възобновяване ще бъдат дадени от „ Бедствия и повреди ”, а там, където е належащо, отрасловото министерство ще оказва помощ, тъй като, по този начин или другояче, министерството е в непрекъсната връзка с общините, сподели още министърът.

Той добави, че множеството от наводнената инфраструктура е общинска.

40% от село Войнягово е под вода, заяви за БЛИЦ кметът Тодор Танковски.

Наводнени са към 50 къщи. Има бедстващи хора. Слагат се чували пред домовете им, с цел да не влезе водата в къщите. Улици също са наводнени, отнесени са асфалтови настилки.

В град Баня ситуацията е още по-страшно.

„ Мостът, който минава през основния път Пловдив-Карлово в частта на Баня, към момента не е залят от придошлите води на реката, само че е на ръба.

Все отново имаме вяра, че водата леко стартира да спада ”, сподели за БЛИЦ кметът на курорта Стамен Гешев.

Целият ромски квартал на Баня е наводнен. Жителите на 70-те къщи са се качили горе нависоко и са в смут.

Няма проблеми в главната част на града, само че са наводнени тепавицата, ракиджийницата, а служащи от фермата на локален предприемач са блокирани там и единственият им избор е да изчакат водата да се отече, с цел да излязат.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР