Три седмици след началото на войната, Израел нанесе още атаки

...
Три седмици след началото на войната, Израел нанесе още атаки
Коментари Харесай

Израел нанесе още атаки по въздух в Газа, засилва офанзивата по суша

Три седмици след началото на войната, Израел нанесе още офанзиви по въздух в Газа и разгласи, че ускорява офанзивата по суша, само че без да дава формален старт на сухопътната си интервенция. Върховният комисариат на Организация на обединените нации за човешките права упрекна Израел и " Хамас " в осъществяване на военни закононарушения, а общото заседание на Организация на обединените нации се разгласи за неотложно помирение в Газа.

Израелските управляващи още веднъж предизвестиха палестинците да се изтеглят към южните елементи на Газа. Интензивните удари доведоха до спирания на интернета и връзката в линията, а филантропични организации изгубиха връзка със чиновниците си на терен.

Междувременно от " Хамас " изстреляха още ракети към Израел и отхвърлиха изказванията на еврейската страна, че употребяват лечебни заведения като бази за офанзивите си.

Израелската войска разгласи, че е " поразила 150 подземни цели " в северната част на Ивицата Газа по време на интензивни бомбардировки през нощта. Израел счита, че палестинското ислямистко придвижване управлява и провежда интервенциите си от гигантска мрежа от подземни тунели.

" През нощта изтребители на ЦАХАЛ (Израелските сили за отбрана-бел.ред.) нанесоха удари по 150 подземни цели в северната част на линията Газа, в това число тунели, употребявани от терористите, подземни бойни обекти и друга подземна инфраструктура. Няколко терористи на " Хамас " бяха убити ", се споделя в официалното съобщение, оповестено след нощта на интензивни израелски въздушни удари против палестинската територия.

Армията оповестява също, че е умъртвила чиновник на " Хамас ", който е отговарял за " моторни парапланери, безпилотни самолети, съоръжение за разкриване и противовъздушна защита ". " Асем Абу Ракаба е взел участие в организирането на клането на 7 октомври в селищата, граничещи с линията Газа ", прецизира се в изказването. Освен това той е " управлявал терористите, проникнали в Израел с моторни парапланери, и е отговарял за нападенията с дронове против постовете за наблюдаване на ЦАХАЛ ".

От Организация на обединените нации предизвестиха, че бомбардировките изправят палестинския анклав пред " цялостен колапс ", тъй като – вместо към 500 камиона с филантропична помощ, както до момента, в линията влизат приблизително по 12 дневно.

Със 120 гласа " за ", 14 " срещу " и 45 " въздържали се " Общото заседание на Организация на обединените нации гласоподава резолюция за прекъсване на огъня. Израел и Съединените щати разкритикуваха остро документа, който няма обвързваща мощ, а " Хамас " и палестинските управляващи го приветстваха.

И тази седмица обстановката в Близкия изток провокира всеобщи демонстрации в Европа, Съединени американски щати и в ислямския свят.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР