В Южен централен район за предходния програмен период са изпълнени

...
В Южен централен район за предходния програмен период са изпълнени
Коментари Харесай

Европроекти за близо 500 млн. лв. са реализирани в Пазарджишко до края на 2023 г.

В Южен централен регион за предходния програмен интервал са изпълнени над 10хиляди плана на стойност над 3 милиарда лв.. Това заяви шефът на Областния информативен център Радослав Пешалов по време на форума " Европа на Балканите: Общо бъдеще ", проведен от Българска телеграфна агенция в Пазарджик.

Данните демонстрират, че Пазарджишка област е на второ място за Южен централен регион след Пловдивска с изпълнени 1730 плана на обща стойност близо 500 милиона лв., следвана от Хасково, Кърджали и Смолян. С най-силни резултати е Община Пазарджик, която до края на 2023 година, когато действително завърши осъществяването на плановете за предходния програмен интервал, е осъществила 767 плана на обща стойност 215,7 милиона лв.. Следват Община Велинград с 266 плана за 66,5 милиона лв. и Община Панагюрище със 160 плана за 47,4 милиона лв..

В района към този момент има подписани 33 контракта на обща стойност 65 милиона лв. за сегашния програмен интервал. По новия интегриран териториален метод по стратегия „ Развитие на районите “ в региона има 7 утвърдени концепции, една е отхвърлена.

В полемиките се включиха представители на централната и локалната власт, както и чиновници от екипа на Областния информативен център.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР