Предвижда се минимално увеличение на цените на плажните услуги по

...
Предвижда се минимално увеличение на цените на плажните услуги по
Коментари Харесай

Плажните услуги във Варна с минимално увеличение това лято

Предвижда се минимално нарастване на цените на плажните услуги по варненските плажове това лято. За наем на чадър и шезлонг към този момент ще се заплащат по 6 лв., обявив изявление за Дарик Андрей Василев – търговски прокурист на концесионера " Лазурен бряг 91 “.

Причина за повишаването с 1 лев главно е нарастването на концесионните такси, които са обвързани с показателя на инфлация, уточни Василев.

Увеличени са и разноските, свързани с човешкия фактор. Заплатите на спасителите доближават 2500-3000 лв.. Заради неналичието на по-млади фрагменти се наемат спасители в пенсионна възраст, а тази година доминират хора на възраст 50-60 години.

Тази година на централния варненски плаж ще има 8 избавителни поста. Според новите разпореждания плажовете би трябвало да са обезпечени до 15 септември.

За 24 май ще бъдат разкрити най-посещаваните варненски плажове. Работи се по подготовката за сезона.Ивицитесе почистват, приготвят се избавителните постове и медицинските пунктове.

„ Ежегодно влагаме в наложителните действия, за придобива плажът все по-добър тип. Имаме нови кошчета, нови съблекални. Обърнато е внимание и на местата за достъп на хората в неравностойно състояние “, отбелязатърговскиятпълномощник нафирматаконцесионер.

Все още няма издадена кметска заповед, само че се чака крайбрежната алея след Втора буна да остане затворена за коли. Андрей Василев разкри, че има предложение от концесионера автомобилното придвижване до Рибарски плаж да бъде разрешено нощем - от 23.00 до 05.00 часа.

По незнайни аргументи планът за дълбоководното заустване на Шокъровия канал е изнемощял от листата с предпочитани планове на Община Варна за тази година. Той планува създаване на екологични стъпала и заустване на 200 метра във вътрешността в морето, уточни Андрей Василев. Търговският прокурист напомни, че Шокъровият канал е съществена причина за замърсяване на морето пред Офицерския плаж. По цялото продължение на канала има нерегламентирани зауствания. Той се употребява и като преливник при разнообразни повреди.

Цялостно брегоукрепване на варненския бряг не може да бъде направено поради неналичието на резистентност в държавните управления и тяхната честа промяна, посочи Василев. Той означи, че нидерландска компания, осъществила сходен план в Констанца, има подготвеност да мобилиза техника и да извърши изцяло брегоукрепване и във Варна. Въпросната компания е подготвена и да лобира за обезпечаване на европейски средства за брегоукрепителните планове по целия български бряг.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР