Три са основните версии за тежкия авиоинцидент, който стана рано

...
Три са основните версии за тежкия авиоинцидент, който стана рано
Коментари Харесай

Три са основните версии за тежкия авиоинцидент със загинал край Раднево

Три са главните версии за тежкия авиоинцидент, който стана рано тази заран в землището на село Землен в община Раднево.

Това заяви на брифинг пред публицисти окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов. " Основните версии на следствие са техническа нередовност на самолета, човешка неточност или непредвидим фактор ", изясни Атанасов.

Той уточни, че и все още се прави оглед от специалисти от Национална следствена работа. „ Към този миг е разпитан единствено един очевидец , само че ще се премине и към разпит на още очевидци. Към момента има назначена единствено съдебно-медицинска експертиза, следва да бъдат назначени и други “, изясни още окръжният прокурор.

“Преди осъществяване на полета към 6:00 часа тази заран е имало монтьор на място, който е ревизирал техническото положение на самолета “, сподели още Дичо Атанасов. Летателното средство е изхвърчало от летище в близкото село Коларово. Полетът е плануван и е за напръскване на оризище.

Загиналият е имал дълъг стаж. Това заяви Христо Христов, ръководител на Управителния съвет на Националния ръб за следствие на катастрофи във въздушния, водния и железопътния превоз.

От думите му стана известно, че водачът е имал летателен опит от 20-30 години, с доста пролетени безаварийно часове. Само преди 10 дни мъжът е минал медицински прегледи и няма никакви здравословни ограничавания.

Самолетът има техническа летателна валидност, която е заверена през март т.г. и е годна за период от 12 месеца. Сигналът за случая е подаден в 6:27 часа в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора.

" На място е открит селскостопански аероплан, който е регистриран по надлежния ред “, заяви пред публицисти по-рано през днешния ден шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи ст. комисар Лазар Христов. Самолетът е бил закупен преди към 10 години от Германия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР