Три са новите случаи на заразени с коронавирус в Смолянска

...
Три са новите случаи на заразени с коронавирус в Смолянска
Коментари Харесай

Нови 3 случая на COVID – 19 в Смолян. Има заразен лекар

Три са новите случаи на инфектирани с ковид в Смолянска област, оповестиха от Националния действен щаб.

Сред тях е и доктор. Това е 60-годишна жена -дерматолог от доболничната помощ. Тя е в положително общо положение. Намира се в дома си, прецизират от Областния спешен щаб. Установено е, че е била контактна със заразна жена на 84-години, открита преди няколко дни.

Вторият случай е на жена на 61 години от Неделино, брачна половинка на мъж с позитивна проба. И двамата са пристигнали от Англия преди няколко дни. След прибирането им в страната положението на дамата се утежнява. Тя демонстрира типичните признаци на болестта с ковид и развива бронхопневмония, има зной и температура. Приета е в Инфекциозно поделение в регионалната болница. Мъжът й е под карантина в домашни условия.

Третата позитивна проба за Коронавирус – 19 е на 66 – годишен мъж от Смолян със признаци на болестта, само че в относително положително общо положение. Тепърва неговият път на заразяване се обяснява.

Случаите за региона към този момент са 32, като дейните от тях са 21.

С последните оповестени случаи през празничните дни в Пловдив откритите инфектирани с ковид са 38, в Пазарджик - 16. /dnews.bg

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията. 
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР