Три са ключовите финансови промени в глобален план, за които

...
Три са ключовите финансови промени в глобален план, за които
Коментари Харесай

Американският финансов министър иска повече финансиране за развиващите се държави

Три са основните финансови промени в световен проект, за които Съединени американски щати ще упорстват по време на форума в Париж през днешния ден и на следващия ден. Това съобщи американският финансов министър Джанет Йелън на старта на срещата. Първото е създаването на многостранните банки за развиване и разширението на качествено финансиране за развиване. Второ - поощряване на макроикономическата непоклатимост и устойчивостта на дълга. И трето - активизиране на обществен и частен капитал за справяне с огромни провокации.
Срещаме се в миг на големи провокации. През последните десетилетия разрастващите се страни означиха забележителен стопански прогрес. Но през последните няколко години този прогрес е в застой. От 2020 година насам светът претърпя поредност от разтърсвания. Станахме очевидци на пандемия, която се случва един път на век, и на най-голямата сухопътна война в Европа след Втората международна война, които се случиха на фона на все по-чести и тежки климатични бедствия. Тези неотдавнашни разтърсвания доведоха до загубата на милиони човешки животи и до загуба на поминъка. Освен това те заплашват да задълбочат икономическите разлики сред развитите и разрастващите се стопански системи.
Джанет Йелън, американски финансов министър

Йелън добави, че измененията няма да се случат за една нощ, само че с упорита работа животът на хората ще се усъвършенства. Срещата на върха в Париж се организира вследствие на проект, подсилен от министър-председателя на Барбадос Миа Мотли, за улеснение на достъпа до финансиране на уязвимите от климатичните промени страни.

Мотли и други водачи на по-бедни страни настояват, че разрастващите се страни са принудени да заплащат толкоз високи лихвени проценти, че мъчно могат да финансират планове за адаптиране, като да вземем за пример морски стени, или начинания за зелена сила, като огромни слънчеви паркове, или просто да правят заплащания по неизплатени заеми, когато настъпят бедствия, свързани с климата.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР