Три руски ракетни удара са извадили от строя електроцентрала в

...
Три руски ракетни удара са извадили от строя електроцентрала в
Коментари Харесай

Електроцентрала в Киев е извадена от строя след руски ракетен удар

Три съветски ракетни удара са извадили от строя електроцентрала в Киев тази заран, заяви Kyiv Post, базирайки се на информация на Кирило Тимошенко, заместник-началник на кабинета на президента Зеленски. Удара върху обект на сериозна инфраструктура в Деснянския регион на града удостовери и кметът Виталий Кличко.  

Според сътрудник на Ukrinform детонации са чути в Киев, а над инфраструктурното оборудване се виждат гъсти кълба пушек. Токът е спрял в един от кварталите на града.

Всички служби работят на мястото, добави Кличко и даде обещание още детайлности.

Кирило Тимошенко оповестява в Telegram за офанзива против електропреносно оборудване в Житомир, регионален център, ситуиран северозападно от Киев. В града са прекратени електричеството и водоснабдяването, съобщи кметът на Житомир Сергей Сухомлин. На място са спешните служби. 

Два удара са засегнали енергийно оборудване в Днепър, причинявайки „ съществени вреди “. Няколко от кварталите на града са без електричество, оповестиха локалните управляващи. 

На изток съветски ракети са изстреляни към „ промишлено дружество “ във втория по величина град в Украйна Харков. „ За пет минути имаше две серии от детонации в града “, рапортува кметът Игор Терехов.

Руските войски са нанесли ракетен удар по Николаев нощес. Един човек е умрял, написа в Telegram Виталий Ким, шеф на Николаевската регионална военна администрация.

" Снощи Николаев още веднъж беше обстрелван с ракети С-300. Улучена е двуетажна постройка. Открито е тяло на мъж под руините. Издирвателно-спасителните интервенции не престават ", заяви Ким.

През последното денонощие Русия нанесе девет ракетни удара, 39 въздушни офанзиви. Руската войска е разкрила огън към 30 пъти с реактивни системи за залпов огън на територията на Украйна, осведоми Ukrinform, цитирайки известие на Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна. По негови данни под противников обстрел са попаднали над 25 обитаеми места, в това число Киев, Запорожие, Козача Лопан, Стрилеча, Красногоровка, Терни, Соледар, Маринка, Билохирка и др.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР