Три руски ракети, изстреляни от кораби в Черно море, са

...
Три руски ракети, изстреляни от кораби в Черно море, са
Коментари Харесай

Руски ракети са прелетели на по-малко от 100 км от въздушното пространство на Румъния

Три съветски ракети, изстреляни от кораби в Черно море, са пресекли територията на Молдова на път за Украйна, заяви Министерството на защитата на Молдова. Ракетите са достигнали на по-малко от 100 км от румънската граница, като са прелетели покрай молдовски промишлени обекти и находището на муниции от комунистическата ера в Кобасна (Приднестровието).

" Наредих да бъде извикан съветският дипломат, с цел да даде пояснение ", написа в Twitter министърът на външните работи на Република Молдова Нику Попеску. " Нарушаването на националното ни въздушно пространство е изцяло недопустимо. Бомбардировката на прилежащата страна би трябвало да бъде прекъсната неотложно ", се споделя в изказване на Министерството на външните работи на Молдова.

Ракетите са били регистрирани и от министерствата на защитата на Румъния и Украйна, оповестява „ Румъния Инсайдер “.

Отделно от това масираната ракетна офанзива, извършена от Русия против Украйна на 10 октомври, нанесе съществени вреди на енергийната система на Украйна, вследствие на което страната трябваше да прекъсне износа на електрическа енергия.

Украйна е забележителен снабдител на електрическа енергия за Молдова, а двете страни неотдавна се причислиха към европейската енергийна мрежа в синхронен режим. Това значи, че енергийната система на Румъния може да бъде наранена от решението на Украйна да спре краткотрайно износа на електрическа енергия. Значителен експорт от Румъния за Молдова не е вероятен, до момента в който не бъде приключен електропроводът Вулканещи-Кишинев. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР