Три протеста са планирани днес.Протестите ще се проведат в София

...
Три протеста са планирани днес.Протестите ще се проведат в София
Коментари Харесай

Три големи протеста блокират движението в София и в страната днес

Три митинга са планувани през днешния ден.

Протестите ще се проведат в София и огромните градове в страната, а шествия ще има и на граничните пунктове.

Планирани са блокади в огромните градове на страната, както и по граничните пунктове.

Има промяна на тона на разговора, само че няма съответни решения по нашиге претенции ", изясни Димитър Димитров от Камарата на автобусните превозвачи след вчерашната среща с държавното управление.

На народен митинг превозвачите ще упорстват да бъде анулирано разширението на толсистемата и понижаване акциза на горивата.

Вчера министър председателят Кирил Петков беседва повече от три часа с представители от транспортния отрасъл, а като резултат бе оповестено, че разговорът е възобновен, само че митингът остава. Той е плануван за 8,30 ч.

И служащите от градския превоз в София заявиха, че ще се причислят към митинга. Те са организирали автошествие и обсада на основни кръстовища в София през днешния ден. Причина за недоволството им е заплахата да останат без заплати поради влошеното финансово състояние на четирите транспортни сдружения към Столичната община.

Точно в 08.00 ч. стартира блокадата на основни места в София от протестиращи чиновници на градския превоз. Те упорстват за незабавна актуализация на държавния бюджет поради скока в цените. Недоволните се събраха на три места - " Лъвов мост ", „ Сточна гара " и " Петте кьошета ".

Образували са се съществени тапи в цялата столица. Десетки камионетки на жандармерията се движат по " Цариградско шосе " в посока центъра на града.

В столицата сборните точки са три. Камионите ще спрат на входовете на София в региона на автомагистралите " Тракия ", " Хемус " и " Люлин ". Според сектора ограниченията против ценовата рецесия са закъснели.

След това към 09.30 ч. потеглят на шествие към Министерството на финансите, а от там сборният пункт е Министерският съвет.

Демонстрация са декларирали и таксиметровите водачи. Очаква се към обяд те да се съберат на жълтите павета.

След блокадата на кръстовища, трите лъча протестиращи ще се насочат на шествие до Министерството на финансите. След Министерството на финансите чиновниците на градския превоз ще се насочат към Министерския съвет.

В 10,00 часа водачите на таксита ще се насочат на автошествие към центъра на града. Ще блокират за по 10 минути кръстовища към Центъра по хигиена и Националния замък на културата. Те желаят ограничения за понижаване на цените на горивата.

В Пловдив в утринния час пик стотици товарни коли се насочиха към шестте входно-изходни артерии на града, с цел да ги блокират. В протестната проява са декларирали присъединяване над 300 тира. Те ще паркират в най-крайната дясна лента, с цел да не затрудняват придвижването в междинната лента на пътищата, каквато е сделката с полицията.

В митинга ще се включат и автобусните превозвачи. В интервала сред 9.00 и 17.00 ч. няма да се движат нито градските, нито междуградските рейсове.

Очаквайте подробности
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР