Три политически формации са внесли в парламента искане за изслушване

...
Три политически формации са внесли в парламента искане за изслушване
Коментари Харесай

Иван Гешев е извикан в парламента за Бюрото по защита

Три политически обединения са внесли в Народното събрание искане за чуване на основния прокурор Иван Гешев за Бюрото по отбрана, което е под персоналния му надзор. Искането е подписано от представителите на " ИТН ", “Демократична България “ и " Изправи се БГ “.

Бюротопо отбрана би трябвало да има за съществена задача запазване на застрашени свидетелипо знакови каузи. Преди седмица вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че Бюрото разполага с бюджет сред 9-10 млн. лв. годишно, само че в доклада написа, че няма нито едно лице, което да е употребило защита, отвън самия основен прокурор.

В момента Конституционният съд преглежда дело за законността на Бюрото по отбрана, което бе формирано по искане на президента. Държавният глава атаккува необикновените функционалности на Бюрото, което има права да арестува жители.

Преди седмица чиновници на Агенцията за държавна финансова ревизия влязоха в Бюрото по отбрана, с цел да ревизират финансовата отчетност на институцията.

Служебният министър на правораздаването Янаки Стоилов съобщи, че основният прокурор би следвало да показа доклад на активността на Бюрото и харчовете му през последната година, само че към момента не го е направи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР