Три пъти се опитват да регистрират листата на партията за

...
Три пъти се опитват да регистрират листата на партията за
Коментари Харесай

Казусът Олинеза в листите на Слави

Три пъти се пробват да записват листата на партията за София-област, с цел да извадят от нея Никола Кръстев, само че РИК и ЦИК отхвърлят да я трансформират

Лютеница от бяла риза се мие мъчно.

Този общочовешки принцип изпита на гърба си водачът на „ ИТН " Слави Трифонов и неговата пълномощничка Виктория Василева. След като един път направиха неточност и на 28 февруари записаха листата си за София-област, в която под номер 3 попада сина на скандалния притежател на компания „ Олинеза " Никола Кръстев, те схванаха по сложния метод, че не е елементарно да го „ разкарат " от нея без той да желае това. И попаднаха в нашенски параграф 22.

Драмата в „ ИТН " стартира на 2 март сутринта, когато разкрихме, че синът на обвиненият за 4 закононарушения Христо Кръстев е „ набутал " отрочето си в листите на модерната в този момент партия

„ ИТН ", като евентуално ще употребява политическите индулгенции, с цел да се избави от правораздаването. Само часове по-късно, в 14,44 ч. Виктория Василева, като прокурист на Слави Трифонов, се пробва да поправи „ явната неточност ".

Във второто предложение до Районната изборна комисия на София-област се желае Никола Кръстев да бъде изваден от листата. На негово място би трябвало да пристигна Паунита Михайлов Петрова (така на 2 пъти е записано презимето на кандидатката в решението, б.а.), а листата се преподрежда с едно място напред от номер 3 до 7 в това число. Отделно под номер 8 в листата е препоръчан нов претендент - Десислава Красимирова Недялкова, демонстрират решения на РИК София-област.

Според изборния закон това може да стане или по избор на претендента, или, в случай че той почине или изпадне в трайна неспособност да взе участие изборите. Но Никола Кръстев явно не желае да изпадне от листите, тъй като явно той и татко му са вложили доста сили, време и средства, с цел да се случи това. Очевидно не е починал, нито е претърпял друго форсмажорно събитие. Очевидно фикс концепцията на живота му е да стане народен представител.

От РИК още по телефона са декларирали на Василева, че това е неосъществимо без категорично декларираното предпочитание на Никола Кръстев. Всъщност не е ясно какво е схванала по телефона Василева. До края на деня тя съумява да вкара още едно предложение за листа. Никола Кръстев остава кандидат-депутат, само че от 3-то място отива на 9-то място.

Останалите претенденти от листата са подредени с едно място напред, като по този метод номер 3 става Паунита Михайлов Петрова. Василева обаче не показва наложителните атрибути-документи, с цел да смени мястото на Христо Кръстев. Според закона това е или декларация за отвод от претендента да взе участие в записаната кандидатска листа или документ, удостоверяващ трайната му неспособност да взе участие в изборите.

Но Кръстев не желае да се отхвърля. Не, че е учил за народен представител или е незаместим. Не му пука и за отношението на водача на партията Слави Трифонов и съратниците към него, в случай че бъде определен за депутат. Защото той ще бъде ненавиждан и изхвърлен при опция от Народното събрание и партията.

Просто, явно залогът да получи депутатски имунитет и индулгенции за татко си, който е застрашен с до 30 години затвор, е голям. И на това са заложени доста финанси, доста упования и доста липса на морал.

Затова и РИК, а на 4 април и Централната изборна комисия отхвърлят да трансформират кандидат-депутатската листа на партия „ ИТН " за 26 избирателен регион - Софийски. Сега отводът на ЦИК може да бъде печален в Административен съд - София-област.

Лютеницата, с която Никола Кръстев се опита да опетни листите на партия „ ИТН " може да придобие и кървавочерни оттенъци. Защото с отхвърли си да се отдръпна от листата Никола Кръстев вкарва „ ИТН " в правосъдни разправии. Нещо, от което партията на Слави Трифонов няма потребност месец преди парламентарните избори.

Източник:
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР