Три отделения на болницата в Шумен получиха модерна медицинска апаратура

...
Три отделения на болницата в Шумен получиха модерна медицинска апаратура
Коментари Харесай

Фирма дари апаратура на 3 болнични отделения

Три отделения на болничното заведение в Шумен получиха съвременна здравна инсталация в сряда на обща стойност 55 000 лева Дарителският жест е на компания Алкомет.

 trsh1411-4  trsh1411-3  trsh1411-1
Отделението „Уши, нос, гърло“ получи швейцарски високотехнологичен диоден лазер с две оптики за щадяща ендоскопска хирургия. „Такъв клас техника ни разрешава да работим напълно прецизно“, сподели началникът на отделението доктор Красимир Бозов. Техниката е с доста благоприятни условия, ще се ползва за носна, ушна празнина, както и в региона на гърлото. Пак благодарение на същата компания преди години в отделението е сложено начало на ендоскопската хирургия.

Спешно поделение получи два съвременни 12-канални ЕКГ-апарата. Така пациентите, които са най-малко 100 на денонощие, ще бъдат преглеждани по-бързо. Кадиографите имат памет за 3000 пациента и към този момент ще може да се вършат съпоставения при повече от едно посещаване на човек.
Ортопедично поделение получи артроскопска помпа „Страйкър“, която ще се употребява при ендоскопски интервенции на коленни стави.

„Помагайки на нас с новата инсталация помагате на съгражданите си за едно по-добро опазване на здравето, за едно по-добро лечение“, обърна се зам.-дректорът на МБАЛ-Шумен доктор Недко Тодоров към донора Фикрет Индже. Бизнесменът пък даде на лекарите да схванат, че не е не запомнил по какъв начин те персонално са му помагали в сериозни здравословни обстановки. Фирмата е годишен донор на шуменската болница.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР