Три от украинските атомни централи са изключени от електрическата мрежа

...
Три от украинските атомни централи са изключени от електрическата мрежа
Коментари Харесай

Три от украинските атомни централи са изключени от мрежата заради новите руски удари

Три от украинските атомни централи са изключени от електрическата мрежа след новите масирани съветски ракетни удари по инфраструктурата в страната, оповестиха Франс прес и БНР. Същевременно водоснабдяването в Киев и други градове също е изключено.

Без ток са покрайнините на украинската столица и други региони в страната. Руски ракетни удари по енергийната инфраструктура на Украйна доведоха до краткотрайно спиране на електрозахранването в огромна част от Молдова, заяви " Ройтерс ".

Днешните удари последваха решението на Европейския парламент да дефинира Москва като спонсор на тероризма, точно поради нападенията по цивилни цели в Украйна.

Множество детонации бяха чути през днешния ден в Киев, където прозвучаха сирените за въздушно нахлуване, по този начин както и на други места в Украйна, предадоха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Властите оповестиха за трима убити и трима ранени в украинската столица при съветски удар по двуетажна постройка. В цялата киевска област потърпевшите са над 20 души.

Водоснабдяването в Киев е прекратено, съобщи Франс прес, като се базира кмета Виталий Кличко.

" Едно от инфраструктурните уреди в столицата е било изумено ", написа преди този момент в " Телеграм " Кличко. " Останете в убежищата! Въздушната паника продължава ", добави той.

Кличко не даде повече детайлности.

Някои от реакторите на Южноукраинската АЕЦ са били спрени поради спирането на електрозахранването на доста места в Украйна в резултат на съветските удари, съобщи Ройтерс, като се базира на компанията " Енергоатом ".

Говорител на украинския държавен нуклеарен оператор посочи, че другояче " всичко е наред " с централата, само че тя няма на кого да подава ток.

Град Лвов, в Западна Украйна, е без електричество и водоснабдяване след съветските удари, споделиха локалните управляващи, представени от АП.

Ударите по инфраструктурни цели в Украйна са предизвикали всеобщо прекъсване на тока в прилежаща Молдова, заяви вицепремиерът на страната Андрей Спину, представен от Ройтерс.

" Масово спиране на електрозахранването в Молдова след днешната съветска офанзива против енергийната инфраструктура на Украйна ", написа Спину в " Туитър ".

Той добави, че националното електроразпределително сдружение работи за възобновяване на електрозахранването на повече от 50 % от територията на страната.

През последните седмици Русия постоянно обстрелва украинската столица, както и енергийни уреди в цялата страна, което докара до спирания на електрозахранването на доста места, напомня АП.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР