Три основни проблема, пред които е изправен светът днес –

...
Три основни проблема, пред които е изправен светът днес –
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Имаме три глобални проблема, да изработим заедно либералния отговор

Три съществени казуса, пред които е изправен светът през днешния ден – войната в Украйна, инфлацията и отбрана на свободната търговия, очерта водачът на европейските либерали Илхан Кючюк, откривайки конгреса на Либералния интернационал в София, на който Движение за права и свободи е хазаин

С него се отбелязва 75-ата годишнина от основаването на международната организация на либералите. Над 250 либерали от целия свят се събраха в столичния х. „ Балкан ”, с цел да очертаят новата демократична визия на света.

Украинците ни дават исторически урок в битката си за независимост, за страната си, само че и за нашите демократични полезности. Позволете ми да ви уверя, че всички депутати и евродепутати и либерали в действителност се гордеят с вашата битка за демократична народна власт, сподели Кючюк.

„Ще оказваме помощ на унгарските и полските либерали и демократи, които се застъпват за своите демократични демокрации. Крайно време е като либерали да застанем на страната на положителното и да вземем основни решения за това какво е бъдещето и какъв би трябвало да бъде демократичният отговор“, сподели още Илхан Кючюк.

По думите му гласоподавателите желаят от своите демократични политици да основават платформи и политики, които да бъдат в интерес на жителите. Той очерта като втори огромен проблем пред света – инфлацията и стагфлацията, които основават проблем на фамилиите с ниски приходи.

Като трети проблем той дефинира отбраната на свободната търговия в света и Европа. „Да продължим да пазиме свободната търговия. Цели народи се отърваха от бедността с помощта на свободната търговия. Със свободна търговия има и повече свободни места“, сподели още Кючюк.

„Либералите би трябвало да се обединят и да се държат един за друг“, сподели в края на своето послание той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР