Три нови социални услуги, две от които насочени към деца

...
Три нови социални услуги, две от които насочени към деца
Коментари Харесай

Три нови социални услуги бяха разкрити в Кърджали

Три нови обществени услуги, две от които ориентирани към деца и една към хора над 18 години, бяха открити в петък в Кърджали. Това се случи на публична гала, на която бе открита и ремонтираната постройка, където ще се обитават те.

Лентата прерязаха кметовете на Кърджали доктор инж. Хасан Азис и на побратимената преди ден община на Република Северна Македония - Струмица - Костадин Костадинов, заместник-кметът на Кърджали инж. Катя Митовска и Нермин Мехмед, основен специалист в дирекция „ Хуманитарни действия “.

С разкриването на трите обществени услуги броят им на територията на общината става 20 от единствено две преди 20 години, акцентира кметът на Кърджали доктор инж. Хасан Азис.  Той подчертава, че дейната обществена политика на община Кърджали е гаранция за това хората да бъдат равнопоставени , а тези в неравностойно състояние да почувстват поддръжката на локалната власт и да се усещат почтено. 

„ Когато интензивно започнахме да работим за обществените планове в общината, хората които бяха обхванати в обществени действия, бяха 100 – 120 души. В момента има 750 чиновници за осъществяване на обществената политика и 4 500 бенефициенти. От всички 20 плана, към 15 са ориентирани и за децата на Кърджали, а обхванатите в тях деца са над 450 “, сподели още кметът.

Трите услуги са: Дневен център за поддръжка на деца с увреждания и техните фамилии, Център за социална поддръжка с Кризисен център и Наблюдавано жилище. Те са част от план „ Заедно в поддръжка на децата на Кърджали – 2 “ на общината, финансиран по Оперативна програма “Развитие на човешките запаси “. Насочени са към деца и младежи в риск, такива с увреждания и техните фамилии, с съществена цел поддръжка и еднакъв достъп до услуги за обществено включване и акомодация. Общият потенциал на трите услуги, разкрити в триетажна постройка, е 140 консуматори, обхванати в дневна грижа и още 60 посредством консултиране. От тях към днешна дата поддръжка се оказва на над 100 деца и младежи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР