Три месеца след смъртта на германския милиардер Хайнц Херман Тийле,

...
Три месеца след смъртта на германския милиардер Хайнц Херман Тийле,
Коментари Харесай

Фамилията на милиардера Тийле продаде половината от дела си в Lufthansa


Три месеца след гибелта на немския милиардер Хайнц Херман Тийле, най-големия частен акционер в Lufthansa, фамилията му продаде половината от каузи си във водещата самолетна компания и е получила за него 320 милиона евро, съобщи Франс прес.

Семейната капиталова група KB Holding пласира 33 милиона акции при единична цена от 9.80 евро, се показва в официално съобщение, представено от немските медии.

Акциите на Lufthansa поевтиняха в следобедната сесия с 6.37 на 100 до 10.18 евро за една.

Господин Тийле умря в края на февруари на 79 години, по-малко от година, откакто изкупи над 10 на 100 от капитала на групата в пика на Covid- рецесията. Това внесе разтърсвания в договарянията за избавяне на компанията от страната. Причината бе, че предприемачът бе срещу влизането на страната в капитала на Lufthansa и той даже заплаши да промени значим текст от подготвяното съглашение.

В последна сметка милиардерът одобри присъединяване на страната и по този начин стана допустимо най-голяма европейска самолетна компания да бъде избавена от банкрут. Той я заплашваше поради на практика блокираното пътешестване със самолети, провокирано от ограничавания в битката против Covid-19.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР