Три кръга преди края на сезона Барселона триумфира с титлата

...
Три кръга преди края на сезона Барселона триумфира с титлата
Коментари Харесай

Меси короняса "Барселона" с титлата в нервен мач с "Леванте"

Три кръга преди края на сезона " Барселона " победи с купата в Ла Лига. За втора поредна година каталунците печелят златните медали, като това стана с домакинска победа 1:0 над " Леванте ". Единственият гол вкара Лионел Меси, който се разписа в 62-ата минута. В края на мача за първенците имаше и нервни моменти, откакто гостите се хвърлиха да изравняват.

Съставът на Ернесто Валверде е неосъществим на върха в шампионата с 83 точки, с девет повече от втория. Титлата е 26-а в историята на каталунците и седма за последните 10 сезона. В този интервал огромният противник " Реал " (Мадрид) стигна единствено два пъти до отличиаето, а с една купа се окичи и " Атлетико ".

Преди дуела каталунците се нуждаеха от победа, откакто по-рано денем " Атлетико " (Мадрид) надделя " Валядолид " с 1:0 на своя " Уанда метрополитано ".

Валверде стартира без Лионел Меси и Серхио Бускетс, които останаха на пейката, с цел да запазят сили преди полуфинала в Шампионската лига против " Ливърпул ". И двамата обаче се появиха в хода на мачa.

През първата част играта се водеше напълно пред вратата на гостите от Валенсия. Футболистите на " Леванте " рядко минаваха центъра и за 45 минути не насочиха нито един удар към вратата на Марк-Андре тер Стеген. За " Барселона " изстрелите бяха 12, от които седем точни.

Играчите на Ернесто Валверде имаха половин дузина отлични шансове за гол. Луис Суарес стреля два пъти още до втората минута, а отлични благоприятни условия се откриха и пред Филипе Коутиньо. Веднъж бразилецът удари и греда.

На почивката Валверде пусна Меси и играта на " Барселона " беше с още една концепция по-опасна за гостите. Аржентинецът увличаше по няколко бранители в зелени фланелки, само че те го изпуснаха в 62-ата минута.

 Меси короняса
© Reuters

След продължителна офанзива и няколко рикошета, Видал откри Меси, а той финтира двама бранители единствено със прекъсването, с цел да насочи топката в долния десен ъгъл на Айтор и да открие - 1:0.

За капитана на " Барселона " това беше 34-и гол в Ла Лига от началото на сезона в 32 мача. Във всички шампионати аржентинецът се е разписал 46 пъти в 45 мача.

Първият удар за гостите въобще пристигна в 64-ата минута. Борха Майорал беше изведен против Тер Стеген, само че вратарят мазета в корнер.

До края на дуела каталунците действаха безгрижно, без особена експанзия и доиграваха минутите. " Леванте " изглеждаше отборът, който има повече предпочитание и гостите пробваха по всякакъв начин да се борят да осъществят гол. В края на постоянното време " Леванте " удари и греда след безредие. Тер Стеген обаче съумя да реагира и да улови топката.

В предни позиции каталунците пропиляха поредност от положения поради самостоятелни дейности. Суарес действаше самостоятелно няколко пъти вместо да подава и това се оказа неточност.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР