Три години затвор при първоначален общ режим получи бруталният Живко

...
Три години затвор при първоначален общ режим получи бруталният Живко
Коментари Харесай

Бургаският съд даде 3 години затвор за изритана на спирка жена! Колко ще даде Пловдивският за убит полицай?

Три години затвор при първичен общ режим получи бруталният Живко Кючуков, който изрита пенсионерката Виолета Караджова на автобусна спирка в Бургас. Това реши през вчерашния ден Районният съд в Бургас, който почете на 100% исковете на потърпевшата жена, съобщи кореспондент на Burgas24.bg. 
Както съобщихме, делото се гледа по съкратената процедура, защото Живко призна виновността си. Това автоматизирано редуцира присъдата му с 1/3. Кючуков ще би трябвало да изплати на Виолета 18 хиляди лв. обезщетение за неимуществени вреди и над 1600 лв. за медицински разноски.
Пред съда смотолеви само "Извинявам се " и подвигна плещи, отговаряйки на въпрос на съдията за какво е нападнал старата бургазлийка. Прокуратурата изиска 4,5 години отнемане от независимост, до момента в който юристът на потърпевшата настоя за 6 години затвор. Самата Виолета не участва на делото против нападателя си. Нейният юрист съобщи, че след случая жертвата непрекъснато чувствала безпокойствие и не можела да спи.
Същевременно Plovdiv24.bg оповестява, че през днешния ден от 9,00 часа в Пловдив стартира делото против Катя Лерца, която блъсна с джипа си и умъртви на място пътен служител на реда. Срещу нея е повдигнато обвиняване за това, че на 13.05.2017 година в южното платно за придвижване на бул. "Санкт Петербург ", при ръководство на "Киа Спортидж ", е нарушила разпоредбите за придвижване:
- Чл. 20, ал.2, изр. 2-ро от ЗДвП: "Водачите са длъжни да понижат скоростта и при положение на нужда да спрат, когато възникне заплаха за придвижването ",
- Чл. 21, ал.1 от ЗДвП: "При избиране на скоростта на придвижване на лидера на пътно транспортно средство е неразрешено да надвишава следните стойности на скоростта в км/ч - за пътно транспортно средство от категория "В " в обитаемо място - 50 км/ч,
- Чл. 23, ал.1 от ЗДвП: "Водачът на пътно транспортно средство е задължен да се движи на такова разстояние от движещото се пред него друго транспортно средство, че да може да избегне удряне в него, когато то понижи скоростта или спре внезапно "
и по несъобразителност е предизвикала гибелта на Делян Палазов - закононарушение по член 343, ал.1, б. "В ", вр. член 342, ал.1 от Наказателен кодекс.

Загиналият бил чиновник на бранш "Пътна полиция " при ОД Министерство на вътрешните работи Пловдив на служба младши автоконтрольор. На 13.05.2017 година потърпевшият и сътрудника му К.Ц. работили по сигурността на придвижването при осъществяване на национален събор "Пловдив 2017 ", който се провеждал в парк "Лаута ". Делото е планувано за на следващия ден от 9,00 часа за разглеждане в разпоредително съвещание единствено с присъединяване на страните за разискване на въпросите по член 248, ал.1 от Наказателно-процесуален кодекс.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР