Три години затвор получи полицай от столичното СДВР, след като

...
Три години затвор получи полицай от столичното СДВР, след като
Коментари Харесай

Полицай ще лежи 3 години след Ще се наказваме или ще се черпим?

Три години затвор получи служител на реда от столичното Столична дирекция на вътрешните работи, откакто беше приет за отговорен за пожелан и признат рушвет. Съдът го е признал за отговорен по обвиняване от Софийска градска прокуратура.
Случаят е от предходната година. На 7 юли 2019 година подсъдимият С.Т., в качеството му на старши служител на реда в отдел " Охранителна полиция " при Столична дирекция на вътрешните работи, изпълнявал отговорностите си по защита на публичния ред и инспекция на лица и коли, според провеждана Специализирана полицейска интервенция.
 Ченге изиска 10 000 лева рушвет за себе си и 3 000 лева за прокурор, само че го разкриха Ченге изиска 10 000 лева рушвет за себе си и 3 000 лева за прокурор, само че го разкриха
Окръжна прокуратура (ОП) - Варна притегли към наказателна отговорност старши проверяващ служител на реда от ОД на Министерство на вътрешните работи Варна за рушвет посредством изнуд...
Към 9 ч. подсъдимият Т. с полицейска палка спрял лек автомобил " Опел " с ремарке, в който пътували трима мъже. Било открито, че единият от тях нямал документ за идентичност, при което С.Т. го попитал дали " желае да го води в полицейското ръководство ".
Водачът на МПС - М.О., помолил това да не се прави, заради служебни задължения. При инспекция на документите на автомобила служителят на реда установил липса на застраховка " Гражданска отговорност " на ремаркето. Санкция за това била санкция в размер на 2000 лв. и лишаване на свидетелството за ръководство на МПС за период от 6 месеца. С.Т. декларирал на М.О., че следва да се смъкват номерата, които ще бъдат върнати след заплащането на застраховката, само че няма да има шофьорска брошура през интервала на глобата. Попитал лидера: ", на което мъжът дал отговор, че може да даде наличните у него 200 лв.. Подсъдимият се съгласил и му дал инструкции къде да остави парите, които след това взел. Пожелал на пътуващите в автомобила лек път, като ги предизвестил " да не се разчува за това, което се е случило ".
Водачът на МПС бил обезпокоен, защото дал на служителя на реда служебни пари, с които трябвало да закупи строителни материали. Позвънил на работодателя си и му споделил за станалото. След това бил подаден сигнал до Районното ръководство на Столична дирекция на вътрешните работи за претенции и признат рушвет.
В хода на следствието по случая са били събрани доказателства за виновността на С.Т. и той бил притеглен към наказателна отговорност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР