Три години след трагичната самолетна катастрофа бразилският отбор Чапекоензе изпадна

...
Три години след трагичната самолетна катастрофа бразилският отбор Чапекоензе изпадна
Коментари Харесай

3 години след трагедията: Шапекоензе изпадна от бразилския елит

Три години след трагичната самолетна злополука бразилският тим Чапекоензе изпадна от елита на страната Серия А. По време на нещастието по-голямата част от футболистите починаха, пътувайки за мач от клубните шампионати в Южна Америка. Сега три кръга преди края на шампионата тимът падна 0:1 от Ботафого (Рио де жанейро) и остана на предпоследното 19-о място с 28 точки и изостава на 9 точки от първия над чертата тим на Сеара, само че има по-лош индикатор в директните дуели и няма по какъв начин да се избави.

След провалянето си, от Чапекоензе написаха в туитър-профила си ''труден миг, само че все пак което се случва, Чапе оцелява!''. 19 футболисти на тима починаха в злополуката от преди три години, с цел да попречи на клуба да изиграе своя първи край в шампионат отвън Бразилия.

Самолетът падна малко след Меделин, когато горивната му система отхвърли да работи. Трима футболисти оцеляха в този случай. За да бъде възобновен отборът и да се стартира нова естествена работа, Чапекоензе получи финансова помощ от другите бразилски тимове и от промишлеността в южната част на страната. Също заплашен от изпадане е първенецът от 2013-а и 2014-а година Крузейро (Бело Оризонте), както и вторият най-популярен локален тим Флуминензе.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР