Три държавни рекорда бяха подобрени на националния шампионат по лека

...
Три държавни рекорда бяха подобрени на националния шампионат по лека
Коментари Харесай

Три рекорда паднаха на националния шампионат по лека атлетика за юноши и девойки под 18 години

Три държавни върха бяха усъвършенствани на националния шампионат по лека атлетика за юноши и девойки под 18 години, който се организира през уикенда в столичната зала “Асикс Арена”.

14-годишният Мартин Димитров (Локомотив – Пловдив) продължи с отличните си изяви и два пъти поправя върховото достижение на България на 200 метра за момчета под 16 години. След като на интернационалния шампионат “Академик” при започване на месеца той направи връх от 22.87 секунди, през уикенда усъвършенства личното си достижение още два пъти. Възпитаникът на Ивайло Русенов първо бяга 22.69 секунди в сериите, а по-късно беше решителен и във финала с 22.49 секунди.

Още една състезателка на Русенов си потегли от София с връх. Пламена Миткова усъвършенства върха на България на 60 метра с трудности за девойки под 18 години, откакто в сериите бяха 8.75 секунди. Във финала обаче тя се спъна в първото затруднение и не приключи бягането, като купата заслужи Пламена Чакърова (Ботев - Пловдив) с 8.82 секунди. Миткова обаче си обезпечи златния орден в скока на дължина с 6.10 метра. На интернационалния шампионат “Академик” при започване на месеца пловдивчанката завоюва скока на дължина с персонален връх от 6.21 м, което към момента е резултат №1 в света за сезона при девойките под 18 и под 20 години.

Тодор Петров (СКЛА Добрич) пък оглави международната класация за сезона при юношите под 18 години в тласкането на гюле, откакто завоюва националната купа с достижение от 18.80 метра.

Снимка: atletikabg.com

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР