Израелските лидери отбелязаха Деня на паметта в понеделник, обикновено мрачен

...
Израелските лидери отбелязаха Деня на паметта в понеделник, обикновено мрачен
Коментари Харесай

Най-новото | Израел отбелязва Деня на паметта, докато стотици хиляди бягат от нападението на Рафах

Израелските водачи означиха Деня на паметта в понеделник, нормално тъмен празник, който тази година беше съвсем напълно обхванат от продължаващата война в Газа.

В 11:00 сутринта сирени оповестиха две минути безмълвие и по-късно групировка от четири бойни самолета прелетя над Йерусалим и близките региони. На гала израелският министър председател Бенямин Нетаняху се закле още един път да победи Хамас, заричане, което е давал неведнъж по време на бруталната седеммесечна война на Израел с въоръжената формация.

Около 300 000 палестинци избягаха от Рафа през уикенда като израелци сили са навлезли по-дълбоко в южния град, съгласно оценки на Организация на обединените нации.

Израел споделя, че Рафах е последната цитадела на въоръжената формация Хамас и дава обещание да стартира пълномащабно навлизане в града, само че Съединени американски щати споделят, че атака на Рафах би заплашила договарянията за преустановяване на огъня и заплашват да спрат повече военна помощ за Израел. Около 1,4 милиона палестинци - повече от половината население на Газа -...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР