Три чешми за питейна вода ще заработят отново в Градския

...
Три чешми за питейна вода ще заработят отново в Градския
Коментари Харесай

Възстановяват 3 чешми в парковете на Павликени

Три чешми за питейна вода ще проработят още веднъж в Градския и Младежкия парк на Павликени. Наличието на безвъзмездна прясна вода за отдъхващите хора ще предотврати пазаруването на бутилирана и образуването на пластмасови боклуци . Възстановяването на чешмите е една от дейностите по план „ Въвеждане на демонстрационни ограничения за попречване образуването и стабилно ръководство на битови боклуци “, изпълняван от общината.

Проектът е финансиран от Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “. Дейностите му са ориентирани към смяна на държанието и настройките на хората в Павликени, за повишение на публичното схващане и понижаване на количеството на депонирани боклуци.

 За задачата 85 семейства от обитаеми места в общината ще получат компостери и ще бъдат подготвени по какъв начин се създава хумусоподобният материал. В трите учебни заведения в Павликени също ще бъдат сложени съдове с размер 1600 литра, в комплект с принадлежности. Всички възпитаници, учители и непедагогически личен състав ще придобият познания за компостирането . Избрани възпитаници ще дават отговор за процеса, като ще разпределят кафяви и зелени боклуци в нужното съответствие. Два пъти в годината полученият компост ще се раздава за оползотворяване.

За всички поданици на общината са предопределени осем креативен работилници , в границите на които ще се усвояват нови умения при подготовка на битови боклуци във движимости за повторна приложимост. Така остарели завеси ще се трансформират във възглавници или чанти за извършване на покупки, остарели гуми – в хранилки за птици или кашпи за цветя. Всеки искащ може да носи в работилниците остарели движимости , които благодарение на модераторите-дизайнери ще се трансформират и употребяват още веднъж по автентичен метод.

 Дейностите от плана по ОПОС 2014-2020 година, които ще осъществим е крачка към прехода към кръгова стопанска система в България и образуване на общество с нулеви боклуци, споделят от община Павликени. Изпълнението на плана ще продължи до август 2023 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР