Три часа. Точно толкова продължи опита на опозицията да бламира

...
Три часа. Точно толкова продължи опита на опозицията да бламира
Коментари Харесай

Три часа продължиха пререканията между депутатите в опит да бъде бламирана работата на парламента

Три часа. Точно толкоз продължи опита на опозицията да неодобрява работата на Народното събрание с лавина от процедури и други парламентарни хватки. Причина за острата реакция стана програмата за работа на депутатите, която при започване на пленарния ден по предложение на ръководителя на Народното събрание бе изменена - от нея отпадна парламентарният надзор, само че по тази причина пък бяха включени нови 10 точки.

Сред тях са,, и други.

 В комисия скоростно бяха признати поправките, връщащи контрола на страната върху пристанище В комисия скоростно бяха признати поправките, връщащи контрола на страната върху пристанище " Росенец "

Промяната в програмата беше посрещната с възражения от страна на Българска социалистическа партия, " Възраждане " и " ИТН ", които желаеха отдръпване на точките. От партията на Костадин Костадинов упрекнаха ръководителят на Народното събрание Росен Желязков, че нарушава правилника на Народното събрание, защото нищо не налагало такава изключителност за смяна на дневния ред. Според него в случай че трябват да бъдат прегледани всички точки, депутатите щели да заседават до неделя.

След него с изявления се включиха депутатите от Българска социалистическа партия Георги Свиленски, Борислав Гуцанов и Иван
Ченчев, които също нападнаха Желязков и го приканиха да не прави от Народното събрание подлога. " Ако вие сте такава, не правете и Народното събрание такава ", сподели Свиленски. " Всички от обединението дружно сте сламени хора, които единствено натискат копчетата ", добави го Ченчев.

 Три часа продължиха пререканията сред депутатите в опит да бъде неодобрена работата на Народното събрание
© Юлия Лазарова

Последва имитация и от Станислав Балабанов от " ИТН ", който съобщи, че задачата на включването на всички тези точки било да се анулира парламентарния надзор, с цел да не би трябвало финансовият министър Асен Василев да отговоря на въпроси.

След тези реплики последва вълна от процедури за смяна на реда на точките, инспекции на кворума, заявления от името на парламентарни групи, гласувания и прегласувания, почивки и един председателски съвет. Близо три часа депутатите от опозицията направиха всичко допустимо, с цел да не стартират работа всъщност.

Напук пък от " ИТН " предложиха работното време да бъде удължено до приемането на всички точки от дневния ред. От партията предложиха в дневния ред на депутатите да бъде включена на вътрешните работи Калин Стоянов, само че то беше отхвърлено.

 Управляващите и Движение за права и свободи отхвърлиха чуване на вътрешния министър за защитата на Борисов Управляващите и Движение за права и свободи отхвърлиха чуване на вътрешния министър за защитата на Борисов

" За да си хармонизираме волите, ние предлагаме да е точка трета заради изключителната значимост, и това към този момент не е подбив, точката е значима, тъй като е хубаво да се знае по какъв начин Кирил Петков, който малко преди година арестува Бойко Борисов, в този момент е разрешил да го варди, тъй че точка трета предлагаме да бъде тази изключителна точка за тази изключителна защита на тази изключителна жандармерия на този извънреден футболист, каратист и понякога народен представител. ", сподели ръководителят на парламентарната група Тошко Йорданов.

 Три часа продължиха пререканията сред депутатите в опит да бъде неодобрена работата на Народното събрание
© Юлия Лазарова

Последва имитация от самостоятелният народен представител Радостин Василев, който назова съпредседателя на " Продължаваме промяната - Демократична България " Кирил Петков " самозванец " (по думи на президента Румен Радев, бел. авт.) и получи наказване " забележка " от Желязков.

От ГЕРБ се пробваха да прекратят разправиите като показаха, че по думи на Георги Свиленски Народното събрание харчи по 3000 лева на минута. " Ваша е отговорността за всяка профукана минута. Какво очаквате вие да си налагате точките, а опозицията да не реагира. Времето ще ви свърши, а на вас ротацията ", обърна се Иван Ченчев към Желязков.

Стигна се и до следващото скупчване на депутати от Българска социалистическа партия към трибуната на Народното събрание, които се пробваха да оспорят решенията на Желязков, а той от своя страна им отвърна, че очевидно имат предпочитание да бъдат отстранени.

В размяната за хапливи реплики и остроумия се включи и самостоятелният народен представител Радостин Василев, който се обърна към ръководителя на Народното събрание с молба да направи забележка на заместника му от " ИТН " Андрей Чорбанов.

 Андрей Чорбанов
© Юлия Лазарова

Андрей Чорбанов

" Погледнете го с какви панталони е пристигнал. Все едно е излязъл от шотландска лудница. Трябва ли да вкарваме фешън полиция в Народното събрание или имат идентичен дизайнер с Любен Дилов-син. Не го допускайте до трибуната ", прикани Василев. В резултат Чорбанов изиска персонално пояснение и съобщи, че панталонът може да се смени, само че има неща, които не могат да са сменят като генетиката. " Ако си малоумен, то е за цялостен живот ", сподели Чорбанов.

Така, след три часа отсрочване съвещанието на Народното събрание стартира всъщност.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР