Три болници в Бургас отказаха да приемат за лечение 13-годишно

...
Три болници в Бургас отказаха да приемат за лечение 13-годишно
Коментари Харесай

Становище на УМБАЛ Бургас за случая с дете, получило отказ за прием от три болници

Три лечебни заведения в Бургас отхвърлиха да одобряват за лекуване 13-годишно дете, оповестиха пред Българска национална телевизия негови близки. Детето се е почувствало зле в дома си, след три опита да бъде признато в болница, на излизане от третата е припаднало и е получило спазъм, настояват роднините.

От УМБАЛ Бургас разпространиха позиция по случая:

След като са върнати от други лечебни заведения, родителите са пристигнали в болничното заведение с недоволство, че на детето са му " студени ръцете ". В Спешно поделение са решили, че казусът не е незабавен и детето не е за хоспитализация. Насочено е за обзор към наложителен кабинет, защото в този миг в Спешно поделение е обработвано дете с заплаха за живота след усвояване на непознато тяло.

В неотложния кабинет също е имало пациент, както и други чакащи, родителите са отказали да изчакат експертът да се освободи и си тръгнали.

Отишли са на обзор в частно лечебно заведение, където експертът също е решил, че детето не е за банкет в болница и е изписал терапия. При излизането от частното лечебно заведение, те са се обадили на телефон 112 и са извикали кола за спешна помощ, която е докарала детето в УМБАЛ Бургас. Съгласно настоящите разпореждания пациент, дошъл с кола за спешна помощ, се хоспитализира.

Детето е признато в детско поделение. Състоянието му е устойчиво, проучванията са положителни, няма температура, няма данни за вирусна или друга зараза, няма и недоволства.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР