Три бели лъвчета - рядка разновидност на лъва, са се

...
Три бели лъвчета - рядка разновидност на лъва, са се
Коментари Харесай

Родиха се бели лъвчета във Венецуела СНИМКИ

Три бели лъвчета - рядка вариация на лъва, са се родили тази седмица в зоопарк във Венецуела, съобщи Агенция Франс Прес.

Това е първата поява в страната на екземпляри от тип, чиято популация наброява към десетина индивида в естествена среда в страната им на генезис - Южна Африка.

Малките са родени сред 27 и 28 ноември от двойка бели лъвове, пристигнали във Венецуела през май 2022 година от зоологическа градина в Чешката република като част от стратегия за размножаване.

" Това са първите бели лъвове, родени във Венецуела. Имаме три лъвчета, две мъжки и едно женско ", сподели Антони де Бенедиктис, шеф на зоологическата градина " Лас Делисиас " в Маракай.

Лъвчетата са били отделени от майка им, с цел да се подобрят възможностите им за оцеляване.

Произхождащ от Трансваалския лъв (Panthera leo Krugeri), белият лъв не е нито албинос, нито тип или подвид. Характерната му специфичност - белият цвят, се дължи на рецесивен ген.

Бели лъвове са следени за първи път през 20-те години на предишния век в парка Крюгер в Южна Африка. По данни на Глобалния концерн за отбрана на тези животни по света има стотици бели лъвове в плен, само че в ендемичното им местообитание броят им е по-малко от 13.

Трите лъвчета се нуждаят от непрекъснато внимание. Бебетата би трябвало да бъдат хранени 24 часа в денонощието с обогатено мляко.

" Посветили сме се напълно на грижите за тях ", споделя Леонел Овале Молейро, който оглавява екип от трима ветеринарни лекари и седем гледачи, отговарящи за тяхното благополучие. С раждането на трите бебета белите лъвове във Венецуела стават общо шест.

Снимки: phys.org

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР