Три български заглавия събра в своя афиш за празничния месец

...
Три български заглавия събра в своя афиш за празничния месец
Коментари Харесай

Театърът в Търново събра три български заглавия в афиша по повод 24 май

Три български заглавия събра в своя плакат за празничния месец май Музикално-драматичен спектакъл „ Константин Кисимов ” във Велико Търново. Спектаклите са отдадени на Деня на българската култура и просвета 24 май и за улеснение на феновете се продават на пакетна цена от 18 лева За всяка от постановките обаче може да се закупи и обособен билет.

Маратонът с българските заглавия стартира на 17 май от 19 часа в огромна зала на МДТ със спектакъла „ Хъшове ” по претекстове от повестта „ Немили-недраги ” на Иван Вазов. Постановката е на гост-режисьора Бойко Илиев, художник е Лидия Къркеланова, а в нея взе участие целият трагичен състав на театъра. Храмът на Мелпомена в остарялата столица е единствен, след Народния спектакъл в София, който прави сходна театрална реализация на „ Хъшове ”. В облика на Странджата ослепително се превъплъщава артистът Иван Митев. Главните герои от Иван-Вазовата драма пресъздават още Детелин Кандев /Македонски/, Милен Иванов /Владиков/, Виктор Терзийски /Хаджията/, Дончо Дончев /Попчето/, Георги Тодоров /Дерибеят/, Стефан Методиев /Добревич/, Стефка Петрова /Г-жа Добревич/, Стефка Златкова /Евгения/. В спектакъла своя дебют на търновска сцена направиха Стоян Борисов в ролята на Бръчков и Дария Йорданова като слугинчето Катинка.

На 22 май от 19 часа в огромна зала ще бъде показан мюзикълът “Българи от остаряло време” по едноименната оперета и повестта на Любен Каравелов. Музиката е на Асен Карастоянов, а либретото – на Коста Райнов. В представлението вземат участие солистите, хорът, балетът и оркестърът на театъра.

На 23 май от 19 часа в камерна зала ще се играе историческият театър „ Духът на поета ” от Стефан Цанев. Пиесата до момента е поставяна само в Народния спектакъл. На търновска сцена постановката се осъществя взаимно с Община Велико Търново и е отдадена на 140-годишнината от Освобождението на България. Режисьор е Антони Цонев. В облика на Стамболов се превъплъщава артистът Детелин Кандев, а в ролята на Захарий Стоянов ще забележим Иван Митев. Като Гунчо – най-приближеният човек до Стамболов, в представлението излиза Георги Тодоров. Спектакълът е обогатен с авторската музика на Петър Атанасчев, а сценографията е на Лидия Къркеланова.

Билети за трите български заглавия могат да се закупят на касата на МДТ „ Константин Кисимов ” във Велико Търново.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР