Три българчета, пострадали при вчерашната тежка катастрофа и последвал взрив

...
Три българчета, пострадали при вчерашната тежка катастрофа и последвал взрив
Коментари Харесай

Три българчета са пострадали при експлозията в Болоня

Три българчета, потърпевши при вчерашната тежка злополука и последвал гърмеж на цистерна край италианския град Болоня, остават в болница.

Две от тях са настанени в лечебни заведения в Болоня и едно е превозено в Чезена.

В Чезена е момче, което е потърпевшо по-тежко при случая. То има пострадвания по долните крака и лекуването му ще продължи по-дълго.

В региона на злополуката се оказаха възпитаници от професионалната гимназия по механотехника „ Владимир Комаров “ в Силистра.

7 деца от групата от 20 единайсетокласници са потърпевши при гърмежа. Те отивали да си купят нещо от магазин наоколо, когато цистерната се взривява. Пострадали са от ударната вълна.

Учениците са в Болоня на на практика стаж в разнообразни компании и са били настанени в хотел наоколо до случая, сподели пред bTV генералният ни консул в Милано Росен Руфев.

Генералното консулство към този момент не провежда прибиране на децата, които не са в болница. Ако някое от тях изиска да се прибере, консулството ще спомага.

Българските възпитаници от Силистра са в Болоня от 3 август и е планувано стажът им да продължи до края на месеца, посочи Геновева Кондова от районния инспекторат по обучение в Силистра. Те учат компютърна техника и технологии и практиката им е обвързвана с тяхната компетентност. Учениците са пълнолетни. Били са в несъответствуващото време на несъответствуващото място, разяснява Кондова.

Генералното ни консулство е в непрекъснат контакт с локалните полицейски управляващи и службата на гражданска отбрана, както и с болничните заведения, в които са настанени потърпевшите възпитаници. Мисията ни е в подготвеност да окаже и нужното подпомагане на място.

Информирани са множеството родители на децата.

Български жители, които желаят да получат настояща информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го създадат на дежурния телефон за незабавни случаи на Генералното консулство: 00393337826043.

При случая е умрял водачът на цистерната, към момента не е несъмнено, че има и други жертви. Около 70 души бяха ранени.

При детонацията и последвалия пожар се е срутила част от надлез. Множество хора са потърпевши от парчета и части стъкло от счупени прозорци на прилежащи здания.

Източник: бТВ
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР