Три абсолютно естествени, здравословни и безопасни енергийни напитки, които ще

...
Три абсолютно естествени, здравословни и безопасни енергийни напитки, които ще
Коментари Харесай

Здрави до 100! Натурални енергийни напитки за възрастни хора

Три безусловно естествени, здравословни и безвредни енергийни питиета, които ще би трябвало да си приготвите сами в домашни условия. Рецептите за тях са извънредно елементарни, а съставките им - евтини и налични за всички.

Рецепта 1

Вземете 3 литра млечна суроватка, прибавете 1 чаша кристална захар, 2 с.л. заквасена сметана и разбъркайте. В парче марля или тензух поставете 0.5 чаша суха билка от жълтурче, завържете и потопете вързопчето в сместа, притиснете с тежък предмет (примерно лъжица), с цел да не плува от горната страна. Поставете бъдещата напитка на хладно и мрачно място за 7 до 10 дни.

След което прецедете напитката и премахнете вързопчето, приберете напитката в ледник.

Пийте по 0.5 чаша три пъти дневно половин час преди ястие.

 Суроватка

Тази натурална енергийна напитка освен ще ви даде сили и жизненост, само че ще укрепне и имунната ви система, ще усъвършенства функционалността на червата и понижи тежестта ви.

Нужно е да изпиете 3 такива дози поредно, след което почивате 6 месеца и повтаряте курса.

Рецепта 2

 Овесена напитка

Вземете 1 чаша недопечен овес и изплакнете в решето под течаща вода. Налейте 5 чаши студена вода и поставете на котлона. След като заври, намелете огъня и варите овеса, до момента в който размерът на водата намалее на половина. Прецедете и прибавете прясно мляко - толкоз, колкото е бульонът.

Сварете млечно-овесената примес и прибавете 4 с.л. мед, доведете до завиране, само че не варете повече.

Съхранявайте сместа в ледник, само че преди приложимост затоплете.

Приемайте по 0.5 чаша всяка заран на празен корем, само че в случай че работите настойчиво, пийте от сместа преди всяко ястие. Тази енергийна напитка ще ви даде мощ даже при старческа уязвимост и по време на интервал на възобновяване след заболяване.

Рецепта 3

 Напитка с джинджифил и лимон Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева

Почистете корени от джинджифил и ги настържете на ситно ренде. Прецедете свеж сок от лимон и прибавете към него течен мед. Смесете джинджифиловата каша и лимоновия сок с меда и разбъркайте добре. Добавете топла преварена вода, толкоз че сместа да се трансформира в напитка.

Всички съставки се взимат в случайни количества, само че това не повлиява на качеството на напитката.

Приемайте от енергийната напитка заран по 30 мг преди хранене, като авансово я разклатете.

Внимание! Вкусът може да се схване като на алкохолна напитка, само че вие си знаете, че няма нито грам, нито капка алкохол.

Това свойство се дължи на джинджифила – лют и тръпчив корен. Тази джинджифилова напитка възстановява кръвното налягане, покачва имунитета и чудесно тонизира. Ако приемате от напитката 3-4 пъти дневно, вие ще сте подготвени за подвизи. Но в случай че желаете да спите вечер, въздържайте се от следобедния банкет.

Ето такива натурални и извънредно потребни ободряващи питиета, даващи възприятие на младост, можете да приготвите вкъщи. Тяхната цена е изненадващо ниска, не изискват доста физически труд, а резултатът ще изненада самите вас.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР