Тревожност е новият сериал на БНТ, който вече се снима.

...
Тревожност е новият сериал на БНТ, който вече се снима.
Коментари Харесай

Тревожност - новият сериал на БНТ за историите на хора, потърсили помощ от психотерапевт

" Тревожност " е новият сериал на Българска национална телевизия, който към този момент се снима. Той е копродукция на Българска национална телевизия и " Мирамар филм ".

Истински истории от практиката на психолози и психотерапевти са в основата на 12-те серии, които се снимат под режисурата на Илиян Джевелеков. Днес екипът ни гостува на снимачната площадка.

Сериалът насочва вниманието към една от най-коварните заболявания на съвремието - тревогата.

Стара къща в София приютява истории за най-новите ни проблеми. Разказват ги на първия етаж, в кабинетите на детска психоложка и психотерапевт, които с изключение на сътрудници, са съпрузи.

" Най-трудното е, както при докторите, да запазят хладнокръвие, да не издават страстите си, да бъдат справедливи и да оказват помощ на индивида самичък да открие казуса ", показа актрисата Ана Пападопулу.

" Българинът е като цяло малко песимистичен към подобен вид вглеждане в себе си ", разяснява артистът Пенко Господинов.

Сякаш това основава чувството, че инстинктите са по-силни от разсъдъка, а търсенето на професионална помощ - храброст. Наблюдавайки героите режисьорът на сериала " Тревожност " Илиян Джевелеков, също търси пояснение за себе си.

" Крайността на протичащото се към нас може да бъде сравнявана с доста пикови и крайни събития от човешката история. И при такива обстановки разсъдъкът от време на време е безпомощен. Разумът се нуждае от дистанцията на времето ", сподели Илиян Джевелеков.

Сценарият е въодушевен от практиката на психоаналитиците и Огнян Димов и Иван Игов.

" За мен главният претекст на този сериал беше той да покаже в действителност какво вършат тези хора и вторият - тези хора би трябвало да бъдат доста добре подготвени и готови, с цел да не създадат пакост ", изясни доктор Иван Игов.

Сериалът е първият взаимен план на Българска национална телевизия, финансиран и от Националния кино център, след измененията в Закона за филмовата промишленост, които разрешават това.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР