Тревожен е фактът, че са изгубени два човешки живота. Но

...
Тревожен е фактът, че са изгубени два човешки живота. Но
Коментари Харесай

Военният министър: Бихме искали Нидерландия да ни предложи своите F-16, но не го е направила

Тревожен е фактът, че са изгубени два човешки живота. Но да не забравяме, че в Украйна се води война. Най-вероятната версия е за отклонила се украинска ракета от системата C-300. С такава версия излезе и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Това изясни служебният министър на защитата Димитър Стоянов  Димитър Стоянов Димитър Стоянов е роден на 28 октомври 1968 година в Свиленград.   През 1986 година приключва в изявление за " Лице в лице " по bTV по отношение на падналите през вчерашния ден ракети на територията на Полша.

Той добави, че опасности за страната ни постоянно има, само че директна опасност за въвличането ни в спора няма.

На въпрос какви оръжия може да даде България на Украйна, министър Стоянов уточни, че сега се прави изчерпателен разбор, с цел да бъде несъмнено, че нашите отбранителни качества ще бъдат обезпечени.

До края на седмицата ще се знае какво можем да изпратим на Украйна, сподели той.

Военният министър още един път опроверга изказванията в общественото пространство, че Нидерландия е изявила подготвеност да ни подари старите си изтребители F-16.

Не знам от кое място идва тази убеденост за нидерландските изтребители F-16. Всички нужни документи са изпратени още през юни до Италия, Франция, Съединени американски щати, Испания и Нидерландия. Тогава от Нидерландия ни бе казано, че няма такава опция. В момента ни оферират само образование на наши водачи за F-16, обясни той.

По думите му България би желала да получи такава оферта от нидерландската страна (за даването на изтребители, бел. ред.), само че такава към този момент няма.

Министър Стоянов съобщи, че водим диалози с Франция и Швеция, от които сме поискали самолети втора употреба на лизинг, само че от тяхна страна към момента няма съответна оферта.

В умозаключение министърът на защитата предизвести, че в случай че не предприемем нещо, от 2023 година до 2028 година няма да можем да си охраняваме сами въздушното пространство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР