Тревна алея с примерни размери метър на пет пред посолството

...
Тревна алея с примерни размери метър на пет пред посолството
Коментари Харесай

Комисията по култура към СОС прие предложението за площад Героите на Украйна

Тревна " алея " с примерни размери метър на пет пред посолството на Русия в София не може да бъде знак на нищо. Това е чиста провокация. Мнението е на Калоян Паргов, общински консултант от " Българска социалистическа партия за България " и член на Комисията по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие в Столичния общински съвет (СОС). Той е изразил позицията си по време на изключителното съвещание на комисията, в дневния ред на което са били включени отчети, предлагащи площадно пространство в регион " Изгрев " да бъде наречено " Героите на Украйна ", а зелена повърхност - " Борис Немцо в ", оповестиха от БСП-София.

Общинските съветници от " Българска социалистическа партия за България " Калоян Паргов, Иван Виделов и Албена Кръстева са дали своят вот " Против ", само че представителите на ГЕРБ-СДС и " Демократична България " са подкрепили отчетите и предложенията са били признати .
 Общинските съветници от Българска социалистическа партия са срещу в София да има площад
Общинските съветници от Българска социалистическа партия са срещу в София да има площад " Героите на Украйна "

Идеята на Найо Тицин била прощадът да е пред Руското посолство

" Темата има два аспекта. Единият е геополитически и интернационален. А другият е чисто на практика и е обвързван с нашата работа като общински съветници. В случая ни интересува главно вторият ", разяснява Калоян Паргов. " Категорично считам, че не е рационално да одобряваме предложенията в тези два отчет а. За мен те са юридически парадокс. Смятам, че би трябвало да потърсим друго, емблематично пространство, което да бъде именувано по този метод и да бъдат спазени всички процедури и наредби. Единственото разумно пояснение на цялата тази светкавична интервенция за именуване на някакви площи към посолството на Русия в поддръжка на Украйна, е че те целят провокация . Защо е належащо да внасяме спомагателна борба? В контраст на тези отчети видях подписка за смяна на името на ул. " Козяк ", на която се намира посолството на Съединени американски щати, с името Димитър Списаревски - нашият боен водач, воин от Втората международна война, жертвал се за София по време на бомбардировките от Англия и Съединени американски щати. Ако продължаваме по този метод, няма да стигнем надалеч ", счита той.

По думите на Паргов, съгласно Наредбата за именуване и преименуване на общински обекти и за паметниците и другите възпоменателни знаци на територията на Столичната община имената, с които може да бъдат кръщавани каквито и да е площи в София, наложително би трябвало да имат отношение към България, града или квартала . Той е припомнил също, че преди месец групата на " Българска социалистическа партия за България " е в Столичния общински съвет с предложение за създаване на монумент на децата, убити в интервала 1925-1944 година.
 Общински консултант предлага София да смени Графа със
Общински консултант предлага София да смени Графа със " Свободна Украйна "

Предложението е в израз на съпричастност с украинския народ

" В последните години това предложение на интелектуалци и общественици не вижда бял свят и то напълно съзнателно ", твърди Калоян Паргов. " Първоначално си мислех, че избрани хора го попречват, с цел да не мине на художествено-творческия съвет. Очевидно обаче казусът е напълно различен. И то доста тежък. Проблем, който 30 години битува в нашето общество и ни разделя. Свързан е с отношението ни към историята. Крайно време е да подходим с схващане и толерантно ст. И да мислим за нещо, което ни сплотява, а не ни разделя. Няма по какъв начин другояче да вървим напред. Защото през всичките последни 30 години тази идеологическата борба не донесе нищо положително на софиянци ", счита той.

Кметът на регион " Изгрев " от Българска социалистическа партия доктор Делян Георгиев изразил мнение, че би трябвало да бъде определен различен обект, който да бъде наричан в поддръжка на Украйна - обект с много по-сериозно и огромно значение от посочените в отчетите. Той добавил, че ще даде мнение, каквото е изтънчено от него, във вторник в 9:09 часа сутринта - няколко часа преди изключителното съвещание на Комисията по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие.
 Прага рискува гнева на Русия, преименувайки площад на Борис Немцов
Прага рискува гнева на Русия, преименувайки площад на Борис Немцов

Немцов беше неприкрит зложелател на Путин

" Видяхме, че за следващ път предлагането за именуване на повърхност с " Героите на Украйна " е изменено. Няма по какъв начин за няколко часа да дам мнение на районната администрация ", счита Георгиев. " Радвам се, че планът е поправен, тъй като в посочената зелена повърхност има и няколко частни парцела. Решението за именуване е на СОС, само че е добре всички да имаме поради, че в районната администрация идват доста писма против това предложение. Затова се запитвам не е ли удачно въпреки всичко да бъде направено публично разискване преди да бъдат одобрявани тези отчети. Най-вече, тъй като тематиката несъмнено разделя обществото. Случващото се в Украйна е покруса - за Европа, за православието и за славянството. Мисля, че всички сме на това мнение. Но разсъдъкът изисква да имаме позицията на жителите от региона преди да вземаме сходно извънредно решение ", разяснява кметът на " Изгрев ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР