Третото издание на ЕКО 24 часа на България, част от

...
Третото издание на ЕКО 24 часа на България, част от
Коментари Харесай

ЕКО 24 часа на България започва на 2 октомври

Третото издание на ЕКО 24 часа на България, част от Европейския картинг шампионат за устойчивост, ще започва на 2 октомври на картинг пистата в град Хасково. След извънредно сполучливите три сезона, през които се организираха 8, 12 и 24 часови формати, за повторно през 2021-ва, събитието още веднъж ще събере водачи от целия свят.

За първото място ще се състезават 42 тима, от 15 народи, с общо 250 водача, разпределени в две категории. В това издание особеното е, че и двете категории Gold и Pro ще бъдат изравнявани килограмите до 84 кг. Категория Gold ще се състои от 7 до 9 водача в тим, които би трябвало да създадат 34 прекъсвания в бокса, което е с 4 повече от тимовете в категория Pro.

По традиция и тази година против професионалните картинг състезатели ще се изправи и „ Отбор на звездите “ , в който ще вземат присъединяване: многократният първенец на България и Европа- мотоциклетистът Мартин Чой, легендата на българския спорт - Олимпийският медалист Йордан Йовчев, единственият българин пилотирал Формула 1- Владимир Арабаджиев, Европейската рали шампионка при дамите – Екатерина Стратиева, ултрамаратонецът– Краси Георгиев, младата вяра на българския картинг спорт – Калоян Върбицалиев, Александър Данчев – Шонди и артистът и водещ Димо Алексиев.

Отборът на „ ЕКО и другари “ още веднъж ще бъде показан от публицисти и чиновници на ЕКО България дружно с спечелилия от специфичната онлайн игра във Facebook. И в това издание водачите ще бъдат изправени пред предизвикването да се състезават през нощта като посоката на придвижване на пистата ще бъде обърната навръх 12-я час от старта, който ще бъде даден в 12.30 ч.

За поредна година уредниците ще поддържат благотворителната акция за събиране на средства за дребния Гого от гр. Хасково и ще дават част от таксите за присъединяване в надпреварата за незабавното му лекуване. Входът ще бъде свободен за всички искащи да следят онлайн зрелищното събитие, при съблюдаване на противоепидемичните ограничения. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР